Σε κλοιό ασφαλείας το Σάββατο τα Εξάρχεια για το Πολυτεχνείο

Σε κλοιό ασφαλείας το Σάββατο τα Εξάρχεια για το Πολυτεχνείο14.11.2018Αστυνομικά

«Μυστικές» ομάδες θα βρίσκονται πολύ κοντά σε υπόπτους - Βάρος στη φύλαξη των τμημάτων

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται για άλλη μία χρονιά η Αστυνομία εν όψει των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο για τον εορτασμό της 45ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φέτος επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 5.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχουν αναπτυχθεί ακόμα και «μυστικές» ομάδες, ώστε να διασφαλίσουν ότι ο εορτασμός θα γίνει όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτα»

και δεν θα σημειωθούν εκτεταμένα επεισόδια.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια για ακόμα έναν λόγο, τις αναίτιες επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό οι αστυνομικοί, με ορισμένους από αυτούς να καταλήγουν στο νοσοκομείο! Οπως προκύπτει από τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για το Πολυτεχνείο, η Αστυνομία επιθυμεί να κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία της κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Παράλληλα, θα βρίσκεται πολύ κοντά σε ομάδες που θεωρούνται ύποπτες και θα παρέμβει από την αρχή της εκδήλωσης επεισοδίων.

Καταλήψεις σε επιτήρηση

Την ίδια στιγμή, σε επιτήρηση θα βρίσκονται καταλήψεις στο κέντρο της πόλης που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων και όχι μόνο έχουν δημιουργηθεί και θα αναπτυχθούν «μυστικές» ομάδες αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες, που θα έχουν κύριο μέλημα τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων.
Στις συσκέψεις που έχουν ήδη κάνει οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δοθεί εντολές για αυξημένη εγρήγορση στη φύλαξη των αστυνομικών τμημάτων, καθώς και στα «ορμητήρια» κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις. Επίσης, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης και πραγματοποιούν περιπολίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Τα παραπάνω μέτρα θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά ειδικά φέτος, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις, «θύματα» των οποίων έχουν πέσει αστυνομικοί. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα στο Εφετείο Αθηνών σημειώθηκε νέα προκλητική επίθεση εναντίον τους από ομάδα αντιεξουσιαστών. Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα μέλη του Ρουβίκωνα υπέβαλαν αστυνομικούς σε... εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στις αρχές του μήνα δύο αστυνομικοί στην οδό Πειραιώς βρέθηκαν στο στόχαστρο ομάδας Ρομά, η οποία τους εκτόξευσε πέτρες και μάρμαρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα