Σκληρή γλώσσα από την αντιπολίτευση: Εξαγγέλλετε τα ίδια μέτρα που ποτέ δεν εφαρμόσατε

Ο Στ. Κασσελάκης επισκέφτηκε τον αστυνομικό στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Τον αστυνομικό που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας επισκέφτηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμεινε εκεί περίπου 20 λεπτά προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος υπέστη βαρύ τραυματισμό στα επεισόδια στου Ρέντη, και έφυγε χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις.

Αργότερα, από το βήμα της Κ.Ε. δήλωσε:

«Δεν θέλουμε αυτήν την κοινωνία. Δεν είναι ανεκτό ένας νέος φίλαθλος, ο Μιχάλης Κατσουρής, να δολοφονείται από στρατιές Κροατών νεοναζί. Δεν είναι ανεκτό ένας νεαρός αστυνομικός να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση χούλιγκαν. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του. Δεν είναι ανεκτό ο υπουργός να μένει στη θέση του μετά από όλα αυτά. Αν ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να τον παραιτήσει σήμερα. Εκτός κι αν ισχυρίζεται πως ο υπουργός του ακόμα “ψάχνει τις πρίζες” στο γραφείο του».

Επικοινωνιακοί όροι

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει μέτρα αντίστοιχα με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με το κόμμα του, «αντιμετωπίζοντας το θέμα με επικοινωνιακούς όρους, ανακυκλώνοντας συνεχώς τις ίδιες εξαγγελίες και παρουσιάζοντας το ίδιο πλαίσιο μέτρων, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια και δεν έχουν εφαρμοστεί, οι όποιες προσπάθειες θα συνεχίσουν να παραμένουν ατελέσφορες. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της οπαδικής βίας εντός και εκτός γηπέδων αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την ελληνική κοινωνία και οι όποιες καθυστερήσεις θα οδηγήσουν, δυστυχώς, με μαθηματική ακρίβεια στην επανάληψη θλιβερών γεγονότων».

Δήλωση καταδίκης έκανε και το ΚΚΕ, ενώ η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι «αποκαλύπτεται ότι η δολοφονική ενέργεια κατά του Ελληνα αστυνομικού στου Ρέντη ήταν οργανωμένο σχέδιο με ηθικούς αυτουργούς» και πως «ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει “μέτρα”, τα οποία όμως είχε ήδη θεσμοθετήσει, αλλά ουδέποτε εφάρμοσε!»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκληρή, Εξαγγέλλετε,skliri, exangellete