Συντονισμένο «χτύπημα» κατά των ναρκεμπόρων

Συντονισμένο «χτύπημα» κατά των ναρκεμπόρων25.04.2019Αστυνομικά

Τέλος στη δράση τριών συμμοριών, που θα έριχναν ουσίες στις πιάτσες της Αθήνας και του Πειραιά αξίας άνω των 3.000.000 €

Σημαντικό «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών που δρουν στη χώρα μας, και κυρίως στην Αττική, κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, η Δίωξη Ναρκωτικών έβαλε τέλος

στη δράση τριών συμμοριών που θα διακινούσαν στις πιάτσες της Αθήνας και του Πειραιά τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ!

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί που τύλιγαν σε καρμπόν καθαρές ποσότητες ηρωίνης, για να μην ανιχνεύεται από τα μηχανήματα, και τις έφερναν από το Ιράν στην Ελλάδα, όπου είχαν στήσει εργαστήριο νόθευσης για να αυξάνουν το κέρδος τους.

Οι αστυνομικοί προς το παρόν δεν έχουν διαλευκάνει τον τρόπο με τον οποίο έρχονταν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα. Η εξάρθρωση της οργανωμένης σπείρας επιτεύχθηκε με παράλληλες και συντονισμένες επιχειρήσεις που εξαπέλυσε η Δίωξη με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ σε Ζεφύρι, Κυψέλη, Ιλιον, Δάφνη και Σεπόλια, όπου συνελήφθησαν οι δράστες και κατασχέθηκαν 44 κιλά (!) καθαρής ηρωίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ως συνεργοί ακόμη δύο αλλοδαποί, από τους οποίους ο ένας είναι έγκλειστος στη φυλακή.

Από την Αλβανία

Στη δεύτερη περίπτωση εμπλέκονται ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι διακινούσαν σε Αθήνα και Πειραιά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς, που έφερναν από την Αλβανία.

Οι αστυνομικοί, που είχαν πληροφορίες για τη δραστηριότητά τους, έστησαν μπλόκο στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς γνώριζαν πως ο 46χρονος Ελληνας ιδιοκτήτης ταξί θα μετέφερε με το αυτοκίνητό του τα ναρκωτικά για να μην κινήσει υποψίες. Την ίδια στιγμή κλιμάκιο αστυνομικών έκανε εφόδους σε ένα διαμέρισμα στο Αιγάλεω και σε μια αποθήκη στα Μέγαρα, όπου η σπείρα έκρυβε τα ναρκωτικά. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 877 κιλά χασίς και επτά κιλά καθαρής κοκαΐνης σε πλάκες.

Στην τρίτη περίπτωση εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη σε περιοχές του Πειραιά και της Κορίνθου. Συνολικά, συνελήφθησαν 13 άτομα σε επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και Κόρινθο. Κατασχέθηκαν 10 κιλά χασίς, 84 γραμμάρια κοκαΐνης και 51 δενδρύλλια κάνναβης. τα οποία καλλιεργούσαν οι δράστες σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Κορυδαλλού, όπου είχαν εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης.

Keywords
Τυχαία Θέματα