Θολή απάντηση από Μητσοτάκη για τους ισχυρισμούς Ερντογάν

Θολή απάντηση από τον πρωθυπουργό στους ισχυρισμούς Ερντογάν για όλα όσα διημείφθησαν κατά το περιβόητο τετ α τετ στο Βίλνιους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «παρερμηνεία», αποφεύγοντας όμως να διαψεύσει ρητώς τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου περί συζήτησης για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και όσον αφορά τα ζητήματα της Θράκης.

«Ουδέποτε ο κ. Ερντογάν μού έθεσε ζητήματα που αφορούν την εθνική μας κυριαρχία. Και να το έκανε, θα λάμβανε τη γνωστή απάντηση» ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μην απαντώντας

στην ουσία των καταγγελιών του προέδρου της γείτονος. Ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα δήλωσε πρόθυμος να ενημερώσει τα κόμματα για το περιεχόμενο του τετ α τετ του στο περιθώριο της Συνόδου στο ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, η αντιπολίτευση είχε εκτοξεύσει δηλητηριώδη βέλη στην κυβέρνηση, με τον Σωκράτη Φάμελλο να σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον διάλογο με την Τουρκία, ο οποίος, όμως, θα πρέπει να έχει ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές όσον αφορά την εθνική κυριαρχία.

«Δεν του έγινε μάθημα του πρωθυπουργού με ό,τι έγινε πέρυσι στον Βόσπορο;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως δεν είναι θετική εξέλιξη η πώληση των F-16 στην Τουρκία και πως δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύεται ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνέδεσε το νομοσχέδιο για τους αποδήμους και με τα εθνικά. «Μήπως συνδέεται η σπουδή σας να φέρετε άμεσα το νομοσχέδιο με τη βιασύνη σας να υλοποιήσετε επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο; “Σχετική έννοια η κυριαρχία” είπε ο πρωθυπουργός. Τι εννοούσε;» διερωτήθηκε ανάμεσα στα άλλα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας πως είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει έναν οδυνηρό συμβιβασμό με την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα