Την Κυριακή θα απολογηθούν οι έμποροι μωρών

Ο συνήγορος του 73χρονου εγκεφάλου του κυκλώματος είπε ότι ο πελάτης του ήθελε να βοηθήσει άτεκνα ζευγάρια

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν αργά προχθές το βράδυ από τον ανακριτή Χανίων οι εννέα συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, με «βιτρίνα» γνωστό κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, είχαν στήσει «φάμπρικα» παραγωγής… βρεφών που προορίζονται για άτεκνα και ομόφυλα ζευγάρια!

Τα μέλη του πολυπλόκαμου κυκλώματος που φέρεται ότι δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων» πέρασαν το κατώφλι

του ανακριτικού γραφείου λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης και, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε επτά ώρες, ξαναπήραν τον δρόμο για τα κρατητήρια.

Δύσκολη υπόθεση

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είναι νόμιμος εκπρόσωπος του παράνομου… εργοστασίου παραγωγής βρεφών, υποστήριξε ότι ο εντολέας του ήθελε απλώς να βοηθήσει όσα ζευγάρια είχαν στόχο να γίνουν γονείς. «Η υπόθεση είναι εξαιρετικά συνθέτη. Είναι πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια μακρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές Αρχές. Πήραμε προθεσμία για την απολογία γιατί ο όγκος της δικογραφίας είναι δυσθεώρητος» τόνισε αρχικά ο δικηγόρος Μιχάλης Μαύρος και αμέσως μετά πρόσθεσε: «Ο μοναδικός του στόχος (ενν. 73χρονο) ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που είχαν στόχο να γίνουν γονείς. Με την επεξεργασία που θα γίνει θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στα μέσα ενημέρωσης».

Σε βάρος των εννέα συλληφθέντων έχει ασκηθεί δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 73χρονος γυναικολόγος, φερόμενος ως επικεφαλής του παράνομου… εργοστασίου παραγωγής βρεφών, σε συνεργασία με έναν κλινικό εμβρυολόγο και εργαζομένους στο κέντρο που διηύθυνε είχαν στήσει «παραμάγαζο» διάθεσης και εμπορίας βρεφών, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Είναι ενδεικτικό ότι το παράνομο όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις το κόστος για να γίνει κάποιος γονιός άγγιζε και τα 120.000 ευρώ!

Λίστα πελατών

Στη λίστα πελατών του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας, περιλαμβάνονταν άτεκνα ή ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και μοναχικοί άντρες που επιθυμούσαν να γίνουν γονείς και οι οποίοι δεν δίσταζαν, με την καθοδήγηση των συλληφθέντων, να συνάψουν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης με άπορες γυναίκες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως παρένθετες μητέρες. Τις συγκεκριμένες, οι οποίες προέρχονταν κυρίως από χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, αναλάμβαναν να τις βρουν τρεις γυναίκες, οι οποίες είχαν κομβικό ρόλο στο κύκλωμα.

Στη συνέχεια, η μία εξ αυτών, με καταγωγή από τη Ρουμανία, τις παραλάμβανε και, σε συνεργασία με άλλα μέλη της οργάνωσης, τους παρείχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φρόντιζαν για τη διατροφή και τη διαμονή τους στα τουλάχιστον 14 μικρά καταλύματα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, ώσπου εκείνες να γεννήσουν.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., από τον Δεκέμβριο του 2022 καταγράφηκαν τουλάχιστον 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας, ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή,kyriaki