Το πιστωτικό σύστημα μπροστά στις προκλήσεις

Το πιστωτικό σύστημα μπροστά στις προκλήσεις11.07.2018Οικονομία

Τα συνεταιριστικά ιδρύματα σε δράση

Σχέδιο ανάπτυξης που προβλέπει μία σειρά από πρωτοβουλίες, στοχεύοντας στην απελευθέρωση πόρων και τη διοχέτευσή τους στη χρηματοδότηση της τοπικής οικονομίας, υλοποιούν τα συνεταιριστικά πιστωτικά ιδρύματα. Αυτό υπογράμμισε από το βήμα του συνεδρίου της Ενωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος ο Νίκος Μυρτάκης, πρόεδρος της ένωσης και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας,

μιλώντας για νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το πιστωτικό σύστημα στο σύνολό του, ιδιαίτερα οι συνεταιριστικές τράπεζες.

Ο κ. Μυρτάκης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων τεσσάρων συνεταιριστικών τραπεζών, που θα βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου, στην υλοποίηση αυξήσεων κεφαλαίου που εξυπηρετεί τον διπλό στόχο ανάπτυξης και εξυγίανσης, στη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με αναδιοργάνωση και αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου, αλλά και στην αναβάθμιση και τη διεύρυνση των συνεργειών μεταξύ των συνεταιριστικών τραπεζών σε θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής, κοινών συστημάτων, κανονιστικής συμμόρφωσης και κοινών υπηρεσιών.

Ο Δραγασάκης

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε ένα καινούργιο οικοσύστημα τον προνομιακό χώρο που δημιουργείται στις συνεταιριστικές τράπεζες, μέσα από την ανάδειξη ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων, τη διαμόρφωση σχημάτων παροχής μικροπιστώσεων, τη συγκρότηση ενεργειακών κοινοτήτων, την εκμετάλλευση αναπτυξιακών πόρων.

Σημείωσε, επίσης, ότι με επικείμενη νομοθετική ρύθμιση η κατάθεση των αποθεματικών των τραπεζών στην ΤτΕ δεν θα απειλεί την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα