Βούτσης: Οι δύο στρατιωτικοί μας έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η κράτησή τους είναι πολιτική

Βούτσης: Οι δύο στρατιωτικοί μας έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η κράτησή τους είναι πολιτική18.05.2018Πρόσωπα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε χθες ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής τούς μετέφερε ότι αμφότεροι είναι σε καλή κατάσταση, διαβιούν σε καλές συνθήκες, έχουν ακμαίο ηθικό και έχουν αντιληφθεί ότι η κράτησή τους είναι πολιτική.

Μάλιστα, συνεχάρη τους γονείς για το ποιόν και τον χαρακτήρα των παιδιών τους, ενώ επανέλαβε ότι η Βουλή

και ο ελληνικός λαός στέκονται δίπλα τους. Τόνισε ακόμη τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, της Βουλής και της Πολιτείας, η οποία κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους. Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Τετάρτης η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη του προέδρου της Βουλής στους δύο Ελληνες στην Αδριανούπολη.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο στρατιωτικοί είπαν στον κ. Βούτση ότι έχουν ακμαίο ηθικό και πως αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Ο ίδιος, μάλιστα, εξερχόμενος των υψίστης ασφαλείας φυλακών, υπογράμμισε ότι «το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ». Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μάλιστα, χαρακτήρισε ανεξήγητη την παράταση της φυλάκισης, που «εκθέτει και θίγει πρώτα απ' όλα αυτούς που τη δημιούργησαν και αυτούς που την παρατείνουν», ενώ ζήτησε να οριστεί, την ίδια ημέρα κιόλας, δικάσιμος, «η οποία ευλόγως θα κατέληγε σε απελευθέρωσή τους, θα δήλωνε ρητά τη λήξη της ταλαιπωρίας τους».

Υπενθυμίζεται ότι οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στον Εβρο από τους Τούρκους και έκτοτε βρίσκονται προφυλακισμένοι, περιμένοντας ακόμη να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα