Υπ. Εξωτερικών: Εμφύλιος Γεραπετρίτη – Παπαδοπούλου για τις τοποθετήσεις των προξένων

Σκοτωμός μεταξύ των δύο αγαπημένων πολιτικών τέκνων του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του crisismonitor.gr, οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έγιναν «μαλλιά κουβάρια» για τις τοποθετήσεις των προξένων. Συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που έχει αναλάβει όλο το βάρος του υπουργείου Εξωτερικών στις πλάτες της, ως ένας από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του πρωθυπουργού, είχε διοργανώσει το απόγευμα της Πέμπτης σύσκεψη για την επιλογή και τις μεταθέσεις προξένων, παρουσία

μάλιστα πολλών υψηλόβαθμων διπλωματών.

Aντιφατικά μηνύματα

Τη σύσκεψη για τις τοποθετήσεις των προξένων, που διέκοψε ο υπουργός Εξωτερικών, είχε διοργανώσει το γραφείο της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, χωρίς όμως να ενημερώσει το γραφείο του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι δρομολογούνται εξελίξεις εν τη απουσία του. Αν και οι συγκρούσεις της πολιτικής ηγεσίας στα υπουργεία, και ιδιαίτερα στο Εξωτερικών, δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο, η δημόσια εκδήλωσή τους σε αποφασιστικές διαδικασίες στέλνει αντιφατικά μηνύματα και τείνει να αποσταθεροποιεί δομές.

Η συγκεκριμένη μάλιστα διαδικασία της τοποθέτησης προξένων είναι κρίσιμη, τόσο για τις προαγωγές όσο και για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν καίριες θέσεις και θα «τρέξουν» τις εκλογικές διαδικασίες στις επικείμενες ευρωεκλογές, όπου θα επιτραπεί η επιστολική ψήφος. Μάλιστα, η σύγκρουση έρχεται λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα μέιλ της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, για τα οποία καταγγέλλονται η παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η χρήση της βάσης δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Μπορεί σε πρώτη ανάλυση να μην προκύπτει σύνδεση των δύο υποθέσεων, με μια πιο προσεκτική ματιά όμως είναι σαφές ότι ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ θα είναι συγκοινωνούντα δοχεία στη διαδικασία των ευρωεκλογών και οι πρόξενοι που θα επιλεγούν θα έχουν ενδεχομένως ρόλο και λόγο για ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα