Alpha Bank: Υψηλή συμμετοχή στην εθελουσία έξοδο

Ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank.

Αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υπέβαλαν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση για περίπου 400 αποχωρήσεις.

Πλέον του 70% των αιτήσεων προήλθαν από το Δίκτυο της Τράπεζας, ενώ ενεργή ήταν και η συμμετοχή

από τις Κεντρικές Υπηρεσίες και τις θυγατρικές εσωτερικού της Τράπεζας.

Το πρόγραμμα αφορούσε εργαζόμενους με τουλάχιστον 5ετή υπηρεσία στην Τράπεζα ενώ προσφέρθηκαν δυο βασικές επιλογές: άμεση αποχώρηση ή 3ετής άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical), κατά τη διάρκεια της οποίας ο Εργαζόμενος δεν έχει υποχρέωση παροχής εργασίας προς την Τράπεζα.

Το ανώτατο όριο αποζημίωσης για την άμεση αποχώρηση τοποθετείται στις €170.000. Στο Πρόγραμμα υπήρξε πριμοδότηση για τους εργαζόμενους ηλικίας από 45 έως και 55 ετών οι οποίοι απασχολούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων σε υποστηρικτικές θέσεις εξυπηρέτησης Πελατών, ενώ πρόσθετη πριμοδότηση προβλέπεται ειδικά για τα Καταστήματα επαρχίας (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης). Τέλος, προσαύξηση 5% θα λάβουν οι Εργαζόμενοι που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την πρώτη εβδομάδα υλοποίησής του.

Για το 3ετές sabbatical, το ανώτατο πλαφόν ορίζεται σε €200.000, με τον Εργαζόμενο να λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical το 55% του μικτού μισθού του.

εθελουσια εξοδοςAlpha Bank
Keywords
Τυχαία Θέματα