BIS: Γιατί τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χρήματα

Τα «εγγενή διαρθρωτικά ελαττώματα» των κρυπτονομισμάτων τα καθιστούν ακατάλληλα ως νομισματικό εργαλείο, ανέφερε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) σε έκθεση που εστάλη στους υπουργούς Οικονομικών της G20.

Η έκθεση από την BIS, έναν όμιλο των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του κόσμου, ανέφερε ζητήματα αστάθειας, αναποτελεσματικότητας και λογοδοσίας που αντισταθμίζουν πιθανά καινοτόμα οφέλη,

όπως οι αυτοματοποιημένες πληρωμές.

Παρά τα εκατομμύρια λιανικών και θεσμικών επενδυτών που εμπλέκονται στον αναπτυσσόμενο τομέα, «η κρυπτογράφηση έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να εκμεταλλευτεί την καινοτομία προς όφελος της κοινωνίας», ανέφερε η έκθεση, η οποία προετοιμάστηκε για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών που πρόκειται να λάβει χώρα στο Gandhinagar της Ινδίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Τα κρυπτονομίσματα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αυτοαναφορικά και δεν χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομική δραστηριότητα», προσθέτει. «Τα εγγενή διαρθρωτικά ελαττώματα τα καθιστούν ακατάλληλα να παίξουν σημαντικό ρόλο στο νομισματικό σύστημα», υπογραμμίζει.

Η έκθεση έρχεται έπειτα από μια ταραχώδη χρονιά για την κρυπτογράφηση. Η έκθεση αναφέρει τις απώλειες από τις καταρρεύσεις της FTX και του οικοσυστήματος Terra, καθώς και τους κινδύνους χακαρίσματος, μεταξύ άλλων.

Ο σκεπτικισμός των κεντρικών τραπεζών για τα κρυπτονομίσματα δεν είναι κάτι νέο, δεδομένων των φόβων ότι νέα συστήματα πληρωμών θα μπορούσαν να διαταράξουν ή να εκτοπίσουν τα παραδοσιακά νομίσματα fiat.

Keywords
Αναζητήσεις
bis-giati-ta-kryptonomismata-den-boroun-na-chrisimopoiithoun-os-chrimata.htm
Τυχαία Θέματα