BofA: «Μίνι φούσκα» οι μετοχές τεχνολογίας και AI

Ως «μίνι φούσκα» χαρακτηρίζει τις μετοχές τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης ο επικεφαλής αναλυτής της Bank of America Μάικλ Χάρτνετ, προτρέποντας τους επενδυτές να πωλήσουν αμερικανικές μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Χάρτνετ συνέστησε πώληση στον S&P 500 στις 4.200 μονάδες, σημειώνοντας ότι εάν «η Fed διακόψει τις αυξήσεις επιτοκίων φέτος,

οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα αντιδράσουν ξεπερνώντας 4% και σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν θα έχουμε δει την τελευταία αύξηση του τρέχοντος κύκλου της Fed».

Παράλληλα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας υποστήριξαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον μία «μίνι φούσκα», τονίζοντας τις διδαχές του 1999, όταν το ράλι στις μετοχές του διαδικτύου και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν τη Fed να επαναφέρει τη νομισματική σύσφιξη.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πλέον αρνητική τροπή τους επόμενους 12 μήνες θα ήταν η αύξηση των επιτοκίων της Fed στο 6% αντί να υποχωρήσουν στο 3%, δεδομένου ότι η αγορά προεξοφλεί περικοπές επιτοκίων.

Στο μεταξύ, χθες η Wall Street κινήθηκε ανοδικά καθώς η αισιοδοξία για τα βήματα επίλυσης του θέματος του χρέους των ΗΠΑ αντιστάθμισε τις ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων και τον επόμενο μήνα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Nasdaq 100 εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022, με τον ταλαντωτή 14 ημερών (RSI) να κλείνει σε υπεραγορασμένα επίπεδα για πρώτη φορά από τις αρχές Φεβρουαρίου.

BofAμετοχέςWall Streetεπενδυτές
Keywords
Τυχαία Θέματα