Bureau Veritas - TotalEnergies μελετούν την αμμωνία ως καύσιμο πλοίων

Ο νηογνώμονας Bureau Veritas (BV) και η εταιρεία ενέργειας TotalEnergies πραγματοποίησαν κοινή μελέτη με στόχο την απομάκρυνση του κινδύνου από τη χρήση της αμμωνίας ως καυσίμου πλοίων.

Η αμμωνία θεωρείται ως μία από τις κύριες επιλογές καυσίμων μηδενικών εκπομπών άνθρακα, στο πλαίσιο της αφαίρεσης του άνθρακα από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ωστόσο, παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις ασφάλειας καθώς είναι τοξικό για τον άνθρωπο.

Για

να βοηθήσει στην απομάκρυνση των κινδύνων από τη χρήση της αμμωνίας ως καυσίμου, η BV βασίζεται σε μια δοκιμασμένη προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε την τελευταία δεκαετία για να προωθήσει την ανάπτυξη του LNG ως καυσίμου. Η σημείωση κανόνων NR 671 της BV χρησιμοποιήθηκε επίσης ως κατευθυντήρια γραμμή, δεδομένης της εστίασής της στην πρόληψη διαρροών αμμωνίας και των απαιτήσεων για συστήματα επεξεργασίας ατμών.

Όπως εξηγείται, το LNG γίνεται επικίνδυνο με περίπου 50.000 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), ενώ η αμμωνία αρχίζει να έχει επιπτώσεις στην υγεία με πάνω από 30 ppm όταν εκτίθεται μόνιμα ή περίπου 300 ppm όταν εκτίθεται για μία ώρα.

«Ενώ απαιτούνται περαιτέρω πειραματισμοί και αναλύσεις για να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα, αυτή η προκαταρκτική μελέτη βοήθησε στον εντοπισμό μελλοντικών περιοχών που πρέπει να διερευνηθούν για την αποφυγή των κινδύνων από τη χρησιμοποίηση της αμμωνίας ως καυσίμου. Θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πρόσθετες δοκιμές για σενάρια σχεδιασμού διαρροών, ζώνες ασφαλείας ανεφοδιασμού, ρυθμίσεις ανεφοδιασμού καυσίμων και την επίδραση των καιρικών συνθηκών, για παράδειγμα», δήλωσε ο Laurent Leblanc, ανώτερος αντιπρόεδρος Τεχνικών & Επιχειρήσεων στο Bureau Veritas Marine & Offshore.

«Μέχρις ότου οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορέσουν να εξαλείψουν πλήρως τις διαρροές αμμωνίας, ο μετριασμός και η θεραπεία διαρροών παραμένουν ο καλύτερος τρόπος δράσης για τους πλοιοκτήτες και τους σχεδιαστές. Η προκαταρκτική μελέτη μας με την TotalEnergies αποτελεί μια ισχυρή βάση για μελλοντική συνεργασία στον κλάδο. Συνδυάζοντας τις σωστές ερωτήσεις με τις σωστές δοκιμές, οι εμπλεκόμενοι στη θάλασσα μπορούν να ξεκινήσουν το ταξίδι για την απομάκρυνση του κινδύνου της αμμωνίας ως καυσίμου, όπως έκαναν για το LNG».

αμμωνίαπλοίοΠλοίακαύσιμαBureau Veritas
Keywords
Τυχαία Θέματα
Bureau Veritas - TotalEnergies,