CoinShares: Οι miners Bitcoin στρέφονται στο ΑΙ μετά το halving

Οι miners κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να στραφούν στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε ενεργειακά ασφαλείς τοποθεσίες μετά το halving του Bitcoin, λόγω της πιθανότητας υψηλότερων εσόδων, ανέφερε σε έκθεσή της η CoinShares.

Το τέταρτο halving ολοκληρώθηκε και η Coinshares σημειώνει ότι εταιρείες εξόρυξης όπως η BitDigital (BTBT), η Hive (HIVE) και η Hut 8 (HUT) παράγουν ήδη έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνη. Ταυτόχρονα, η TeraWulf (WULF) και η Core Scientific (CORZ) έχουν ήδη λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης ή σχέδια

να αναπτυχθούν στον χώρο.

«Αυτή η τάση υποδηλώνει ότι η εξόρυξη Βitcoin μπορεί να μετακινείται όλο και περισσότερο σε λανθάνουσες ενεργειακές τοποθεσίες ενώ οι επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη αυξάνονται σε πιο σταθερές τοποθεσίες, έγραψαν οι συγγραφείς με επικεφαλής τον Τζέιμς Μπάτερφιλ.

Οι miners θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές αυξήσεις κόστους ως αποτέλεσμα του halving που μείωσε στο μισό την ανταμοιβή για την εξόρυξη ενός μπλοκ Bitcoin, με το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και το συνολικό κόστος παραγωγής σχεδόν να διπλασιάζονται, αναφέρει η έκθεση. Οι εταιρείες εξόρυξης μπορεί να προσπαθήσουν να μετριάσουν αυτά τα υψηλότερα κόστη βελτιστοποιώντας το ενεργειακό κόστος, αυξάνοντας την απόδοση εξόρυξης και αγοράζοντας εξοπλισμό σε καλύτερη τιμή.

«Το σταθμισμένο μέσο κόστος παραγωγής σε μετρητά το τέταρτο τρίμηνο ήταν περίπου 29.500 δολάρια. Μετά το halving προβλέπεται να είναι περίπου 53.000 δολάρια», έγραψαν οι αναλυτές. Το μέσο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το τέταρτο τρίμηνο ήταν περίπου 16.300 δολάρια ανά Βitcoin, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 34.900 δολάρια μετά το halving.

Το hashrate θα μπορούσε να αυξηθεί στα 700 exahash μέχρι το 2025, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, αλλά μπορεί να μειωθεί κατά 10% μετά το halving, καθώς οι miners απενεργοποιούν μη κερδοφόρα μηχανήματα. Οι τιμές hash αναμένεται να πέσουν μετά το συμβάν στα 53 δολάρια/ώρα την ημέρα.

Το hashrate αναφέρεται στη συνολική συνδυασμένη υπολογιστική ισχύ που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη και την επεξεργασία συναλλαγών σε μια αλυσίδα μπλοκ με τη μέθοδο proof-of-work.

Η CoinShares σημειώνει ότι οι miners προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους και ορισμένοι χρησιμοποιούν πλεονάζοντα μετρητά για να πληρώσουν το χρέος τους.

#κρυπτονομίσματα #τεχνητή_νοημοσύνη #HASHRATE #εξόρυξη
Keywords
Αναζητήσεις
coinshares-oi-miners-bitcoin-strefontai-sto-ai-meta-to-halving.htm
Τυχαία Θέματα
CoinShares,Bitcoin