Goldman Sachs: Στα ρωσικά επίπεδα η επερχόμενη ύφεση στη Βρετανία

18:02 4/1/2023 - Πηγή: Reporter

Σχεδόν τόσο βαθιά όσο εκείνης της Ρωσίας θα είναι η συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας το 2023, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs.

Πιο συγκεκριμένα, οι οικονομολόγοι αναμένουν συρρίκνωση 1,2% του πραγματικού ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, πολύ κάτω από όλες τις άλλες μεγάλες οικονομίες της G-10.

Μάλιστα, η επενδυτική τράπεζα

προβλέπει ότι το 2024 η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,9%.

Το νούμερο τοποθετεί τη Βρετανία μόνο ελάχιστα μπροστά από τη Ρωσία, για την οποία η Goldman Sachs προβλέπει συρρίκνωση 1,3% το 2023.

Η παραπάνω πρόβλεψη, έρχεται μια μέρα μετά από τις εκτιμήσεις της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz Trade, η οποία υποστήριξε ότι η Βρετανία θα υποστεί τη βαθύτερη ύφεση μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου το 2023, καθώς πλήττεται από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, τα υψηλά επιτόκια και τη συνεχή αύξηση των επιχειρήσεων που κλείνουν.

Σύμφωνα με τις εν λόγω προβλέψεις, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα συρρικνωθεί κατά 0,9% φέτος σε σύγκριση με πτώση 0,7% στη Γερμανία, πτώση 0,4% στη Γαλλία και συρρίκνωση 0,3% στις ΗΠΑ.

Goldman SachsΒρετανίαύφεση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Goldman Sachs, Βρετανία,Goldman Sachs, vretania