Google: Διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς Gmail-Πώς θα σώσετε τον δικό σας

Λογαριασμούς Gmail που είναι ανενεργοί τουλάχιστον για δύο χρόνια θα ξεκινήσει να διαγράφει από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου η Google.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα πολιτική τον Μάιο, λέγοντας ότι αποσκοπεί στην αποτροπή κινδύνων ασφάλειας. Η εσωτερική έρευνα δείχνει ότι οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι

πιο πιθανό να βασίζονται σε ανακυκλωμένους κωδικούς πρόσβασης και λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν ενημερωμένα μέτρα ασφαλείας, όπως η επαλήθευση σε δύο βήματα, καθιστώντας τους πολύ πιο ευάλωτους σε ζητήματα όπως το phishing, το hacking και το spam.

Η Google στέλνει προειδοποιήσεις στους χρήστες που αφορά το μέτρο από τον Αύγουστο, με πολλαπλές ειδοποιήσεις σε λογαριασμούς που επηρεάζονται και εφεδρικά μηνύματα σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχονται από τους χρήστες.

Η διαδικασία θα είναι σταδιακή και οι πρώτοι λογαριασμοί που κόβονται είναι αυτοί που δημιουργήθηκαν και στη συνέχεια δεν επισκέφθηκε ξανά ο χρήστης, δήλωσε η Google τον Μάιο.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τις υπηρεσίες μας», έγραψε η Google, ενημερώνοντας την πολιτική της τον Αύγουστο.

Οι λογαριασμοί Google περιλαμβάνουν τα πάντα, από το Gmail έως τα Έγγραφα, το Drive και τις Φωτογραφίες, που σημαίνει ότι όλο το περιεχόμενο που βρίσκεται στη Google suite ενός ανενεργού χρήστη κινδυνεύει να διαγραφεί.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις: Λογαριασμοί με κανάλια YouTube, αυτοί με υπόλοιπο σε δωροκάρτες, αυτοί που χρησιμοποιούνται για την αγορά ενός ψηφιακού στοιχείου όπως ένα βιβλίο ή ταινία και αυτοί που έχουν δημοσιευμένες εφαρμογές που είναι ενεργές σε μια πλατφόρμα όπως το Google Play store, είπε η εταιρεία τον Αύγουστο.

Τι να κάνετε για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας

Για να σώσετε τον λογαριασμό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον Google λογαριασμό σας ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία Google τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, η λίστα ενεργειών που θα δώσουν σήμα στην Google ότι ο λογαριασμός σας είναι ενεργός, περιλαμβάνει:

- Ανάγνωση ή αποστολή email

- Χρήση του Google Drive

- Παρακολούθηση βίντεο στο YouTube

- Λήψη εφαρμογής στο Google Play store

- Χρήση της Αναζήτησης Google

- Χρήση της «Σύνδεσης με Google» για πρόσβαση σε εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου μέρους

#Google #gmail #ΔΙΑΓΡΑΦΗ_ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Google, Διαγράφει, Gmail-Πώς,Google, diagrafei, Gmail-pos