IATA: «Ρεκόρ» 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές το 2024

Οι αεροπορικές εταιρείες προβλέπουν ότι τον επόμενο χρόνο θα μεταφέρουν έναν αριθμό ταξιδιωτών που θα είναι «ιστορικό ρεκόρ». Συγκεκριμένα, προβλέπεται να μεταφερθούν 4,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, υπερβαίνοντας τα 4,54 δισεκατομμύρια που είχαν ταξιδέψει το 2019, πριν από την έκρηξη της πανδημίας COVID-19. Η ανακοίνωση έγινε από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), επισημαίνοντας την αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών και την ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας μετά από την πανδημία.

Τη

φετινή χρονιά, οι αερομεταφορείς έχουν ήδη ξεχάσει τις οικονομικές επιπτώσεις που υπέστησαν λόγω της πανδημίας COVID-19, επιστρέφοντας στα θετικά νέα με συσσωρευμένα καθαρά κέρδη που αγγίζουν τα 23,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Αυτό το ποσό υπερβαίνει σημαντικά τις προηγούμενες εκτιμήσεις που είχε δώσει η IATA τον Ιούνιο, που εκτιμούσε καθαρά κέρδη ύψους 9,8 δισ. δολαρίων.

Σχετικά με τις προβλέψεις για τον αριθμό των αεροπορικών ταξιδιών για το τρέχον έτος, η IATA αναθεώρησε την εκτίμησή της λίγο προς τα κάτω, προβλέποντας πλέον 4,29 δισ. αεροπορικά ταξίδια, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση του Ιουνίου που ανέρχονταν σε 4,35 δισ. αεροπορικά ταξίδια.

Ταυτόχρονα, ο γενικός διευθυντής της IATA Γουίλι Γουόλς αναφέρει:

«Για το 2024, τα κέρδη αναμένεται να σταθεροποιηθούν σε μεγάλο βαθμό στα 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την IATA, σε έναν άνευ προηγουμένου παγκόσμιο κύκλο εργασιών 964 δισεκατομμυρίων, σε σύγκριση με τα 896 που υπολογίζονταν για το 2023 και τα 838 δισεκατομμύρια του 2019.

Οι αεροπορικές εταιρείες υπέστησαν αθροιστικές απώλειες περίπου 183 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του 2020 και του 2022 καθώς ήταν ένας από τους τομείς της οικονομίας που επλήγησαν περισσότερο από την υγειονομική κρίση του νέου κορονοϊού, λόγω του κλεισίματος συνόρων και άλλους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στις μετακινήσεις.

Δεδομένων των μαζικών απωλειών των τελευταίων ετών, τα κέρδη που αναμένονται το 2024 δείχνουν την ανθεκτικότητα του αεροπορικού τομέα.

Από το 2024, οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα μπορούμε να μπούμε σε πιο φυσιολογικές πορείες ανάπτυξης, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα φορτία.

Η ισχυρή ανάκαμψη το 2023 είχε αποτέλεσμα υψηλές τιμές εισιτηρίων, καθώς η ζήτηση για ταξίδια ξεπερνούσε τις δυνατότητες των εταιρειών, οι οποίες επιβαρύνθηκαν από καθυστερημένες παραδόσεις αεροπλάνων και άλλες επιχειρησιακές δυσκολίες.

Η τάση αυτή δείχνει να επιβραδύνεται το 2024, σύμφωνα με την IATA.

Παράλληλα τα ποσοστά πληρότητας των αεροπλάνων έχουν ήδη επανέλθει στα επίπεδα προ υγειονομικής κρίσης».

#ΙΑΤΑ #ταξιδιώτες #Αεροπορικές_εταιρείες #2024 #COVID_19 #αύξηση_εσόδων
Keywords
Τυχαία Θέματα
IATA, Ρεκόρ 47, 2024,IATA, rekor 47, 2024