IDF: Θα σκοτώσουμε όσους πυροβολούν μέσα από νοσοκομεία στη Γάζα

Ο Ρίτσαρντ Χεχτ, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε : «Εάν βλέπουμε τους τρομοκράτες της Χαμάς να πυροβολούν μέσα από νοσοκομεία, θα κάνουμε αυτό που πρέπει (…) θα τους σκοτώσουμε».

«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα σκοτώσουν τους μαχητές της Χαμάς που πυροβολούν μέσα από τα νοσοκομείατης Γάζας», δήλωσε την Παρασκευή (10/11) ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, μετά τα πλήγματα σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα.

«Αυτές οι επιχειρήσεις είναι ευαίσθητου χαρακτήρα», παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος.

«Θα ήταν ευκολότερο αν η Χαμάς εγκατέλειπε

τα νοσοκομεία και μας το έδειχνε ξεκάθαρα» επεσήμανε, κατηγορώντας την παλαιστινιακή οργάνωση ότι «επιχειρεί μέσα στα νοσοκομεία».

«Ο ισραηλινός λαμβάνει όλες τις δυνατές προφυλάξεις για να διασφαλίσει ότι δεν θα επιτεθεί σε ανθρώπους στους οποίους χορηγείται ορός ή νοσηλεύονται με κατάγματα», κατέληξε ο Χεχτ.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα από πλήγμα του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Το Ισραήλ είπε την Πέμπτη (9/11) ότι «έβαλε στο στόχαστρο ένα κέντρο στρατιωτικής διοίκησης της οργάνωσης, κοντά στο νοσοκομείο».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου ανέφερε ότι «ισραηλινά άρματα έβαλαν εναντίον της μαιευτικής κλινικής».

#IDF #Γάζα #Χαμάς #νοσοκομεία
Keywords
Αναζητήσεις
idf-tha-skotosoume-osous-pyrovoloun-mesa-apo-nosokomeia-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα
IDF, Γάζα,IDF, gaza