Metron analysis: Απώλειες για τη ΝΔ- Δυσαρέσκεια για Τέμπη, Πανεπιστήμια

Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, ωστόσο, διατηρεί το προβάδισμα, δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Mega.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία

διατηρεί την πρώτη θέση, κερδίζοντας 24,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 11,8%, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 10,2% και το ΚΚΕ με 7,9%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 7,6% και η Πλεύση Ελευθερίας 3,4%, ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη, Μέρα 25, Νέα Αριστερά και Φωνή Λογικής συγκεντρώνουν ποσοστά κάτω του 3%.

Ως προς τις συσπειρώσεις και μετακινήσεις των ψηφοφόρων, η δημοσκόπηση καταγράφει συσπείρωση της ΝΔ στο 71,1% με απώλειες πρωτίστως προς Ελληνική Λύση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 58,1% με απώλειες προς Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ στο 70,4% με απώλειες προς Νέα Δημοκρατία, Νέα Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πιο δημοφιλής φαίνεται να είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 41%, ξεπερνώντας τον πρωθυπουργό, ο οποίος συγκεντρώνει 39%. Ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 34%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32%, και ο Στέφανος Κασσελάκης με 26%.

Ως προς το ενδιαφέρον για τις επερχόμενες ευρωεκλογές καταγράφεται μια μικρή αύξηση του ενδιαφέροντος και της πρόθεσης συμμετοχής, ενώ οι πολίτετς προκρίνουν την αυτοπρόσωπη παρουσία αντί για την επιστολική ψήφο (9%).

Tο 66% θεωρεί πως η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ικανοποιημένο για την πορεία της χώρας είναι το 29%. Σημαντικότερα προβλήματα θεωρούνται η ακρίβεια, η οικονομία, γενικότερα, η κρίση των θεσμών, η εγκληματικότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης/ ανασφάλεια.

Κατά των παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων η πλειοψηφία των ερωτηθέντων

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει αύξηση των αρνητικών γνωμών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με το 53% να τοποθετείται αρνητικά και το 42% θετικά. Οι αρνητικές γνώμες αυξήθηκαν μετά την ψήφιση του νόμου.

«Δεν έχει υπάρξει πρόοδος στην απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών»

Το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει πως δεν έχει υπάρξει πρόοδος στην απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, με τις αρνητικές γνώμες να αυξάνονται όσο πηγαίνουμε αριστερότερα της κεντροδεξιάς (όπου επίσης το ποσοστό είναι 75%) αλλά και σε όσους δηλώνουν «δεξιοί».

#Metron_Analysis #δημοσκόπηση #ΝΔ #ΣΥΡΙΖΑ #Πασοκ #Πανεπιστήμια_ #Τέμπη #ευρωεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
metron-analysis-apoleies-gia-ti-nd--dysareskeia-gia-tebi-panepistimia.htm
Τυχαία Θέματα