Η Ουκρανία ζητά νέα οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ

21:38 21/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Λίγες μέρες αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε οικονομική ενίσχυση της τάξης των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ζητά νέα ενίσχυση από τους ηγέτες της Ένωσης. 

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλουν περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στη χώρα του και να αξιοποιήσουν τα δισεκατομμύρια ευρώ από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Στο μήνυμα του, που μεταδόθηκε μέσω βιντεοκλήσης,

προς τη διήμερη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε επίσης από τους συμμάχους του να παράσχουν περισσότερα βλήματα πυροβολικού για τα στρατεύματα του.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη (European Peace Facility), τα κράτη-μέλη της ΕΕ ενέκριναν την Τρίτη την παροχή επιπλέον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της. Το Ταμείο Βοήθειας της Ουκρανίας μετατρέπει τα λόγια μας σε πράξη. Με το ταμείο, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία να αμυνθεί από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας με ό,τι χρειαστεί και για όσο διάστημα χρειαστεί».

Keywords
Αναζητήσεις
i-oukrania-zita-nea-oikonomiki-enischysi-apo-tin-ee.htm
Τυχαία Θέματα