Nvidia: Φτάνει το 1$ τρισ. σε αξία χάρη στην ΑΙ

Η πρώτη εταιρεία μικροτσίπς που θα ξεπεράσει σε αξία το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων αναμένεται να γίνει η Nvidia, η οποία χάρη στην «έκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης περιμένει σημαντικά έσοδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, σήμερα η μετοχή της εταιρείας στη Wall Street βρίσκεται στα 404,9 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο κατά 4%, ενώ η κεφαλαιοποίησή

της φθάνει μία «ανάσα» από το 1 τρισ. δολάρια.

Ο Ζένο Μέρκερ, αναλυτής της ROBO Global, σημειώνει ότι «ο λόγος που η Nvidia έχει τόσο μεγάλη ζήτηση σχετίζεται με το γεγονός ότι παρέχει την τεχνολογία, η οποία είναι απαραίτητη για την καινοτομία». «Βρίσκεται στην pole position» σχολιάζει, μιλώντας στο Bloomberg.

Κάπου εδώ αξίζει να τονισθεί ότι η Nvidia πρόκειται για την πέμπτη αμερικανική εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων, εντασσόμενη στην ομάδα των Alphabet, Amazon, Apple και Microsoft.

Η Nvidia, παράγει μικροτσίπς, τα οποία θεωρούνται αναγκαία για τον εξοπλισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης, με αυτό να αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό, αφού η μετοχή έχει υπερδιπλασιάσει την αξία της μέσα στο 2023.

.

τεχνητή νοημοσύνηNvidiaτσιπΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
nvidia-ftanei-to-1-tris-se-axia-chari-stin-ai.htm
Τυχαία Θέματα