UBS: Η ανάκαμψη των μετοχών δεν οφείλεται μόνο στην εποχικότητα

Το κλίμα στην αγορά, συχνά, βελτιώνεται μετά το Halloween, όμως, σύμφωνα με τη UBS, το τελευταίο ράλι δεν έχει μόνο εποχικό χαρακτήρα.

Η γνωστή εποχικότητα οδήγησε στην πρόσφατη ανάκαμψη των μετοχών, και την άνοδο του S&P 500 6% υψηλότερα από το πρόσφατο χαμηλό του πριν μερικές μέρες, όμως η πρόσφατη κίνηση των μετοχών έχει να κάνει και με την υπερβολική απαισιοδοξία των επενδυτών το προηγούμενο διάστημα.

Η τελευταία συνεδρίαση της Fed

φάνηκε να σηματοδοτεί μια ήπια στροφή προς την υιοθέτηση μίας πιο χαλαρής πολιτικής, μετά την αύξηση των επιτοκίων, ενώ αυξάνονται οι απόψεις που λένε ότι οι ΗΠΑ, μάλλον, θα αποφύγουν μια απότομη επιβράδυνση. Αυτό ενισχύει την άποψη της UBS ότι οι προοπτικές για τις αποδόσεις των μετοχών για τους επόμενους έξι έως 12 μήνες είναι θετικές.

Αν και οι ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία θα ψυχρανθεί, σταδιακά, πληθαίνουν, πιστεύεται πως δε θα υπάρξει απότομη συρρίκνωση. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας επανέρχεται σε ισορροπία μετά τις μεταπανδημικές διαταραχές και δε βρίσκεται στα πρόθυρα σημαντικής αδυναμίας. Η σταθερότητα, το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενισχύει την πεποίθηση ότι η ύφεση των κερδών βρίσκεται πίσω μας.

«Ενώ βλέπουμε μεγαλύτερη άνοδο, βραχυπρόθεσμα, στο σταθερό εισόδημα, οι προοπτικές απόδοσης των μετοχών είναι θετικές, κατά την άποψή μας. Πιστεύουμε ότι το σχετικά ευνοϊκό σκηνικό για τα μετρητά, το σταθερό εισόδημα, τις μετοχές και τις εναλλακτικές τους καθιστά αυτή τη στιγμή κατάλληλη για την ενίσχυση των διαφοροποιημένων ισορροπημένων χαρτοφυλακίων.», δηλώνει ο Mark Haefele, Chief Investment Officer, UBS Global Wealth Management.

UBSΗΠΑΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΕΤΟΧΩΝεποχικότητα
Keywords
Τυχαία Θέματα