UBS: Η καινοτομία του ΑΙ δεν κινδυνεύει από τους κανόνες

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε εκτελεστική πράξη για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία επιβάλλει νέα πρότυπα και πολιτικές για την αναδυόμενη αυτή τεχνολογία.

Η οδηγία καλεί τους προγραμματιστές που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) να μοιράζονται τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης μοντέλων και των δοκιμών ασφαλείας πριν τη δημόσια κυκλοφορία τους και να λαμβάνουν μέτρα για την αποτροπή των διακρίσεων, ενισχύοντας, παράλληλα, τις πρακτικές

προστασίας των δεδομένων. Διατάσσει, επίσης, τους ομοσπονδιακούς οργανισμούς να θεσπίσουν ένα κοινό πλαίσιο που να διέπει την υιοθέτηση και προμήθεια εμπορικών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η οδηγία για την τεχνητή νοημοσύνη έρχεται σε μια εποχή που οι μετοχές τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ βρίσκονται ήδη υπό πίεση, λόγω των αυξημένων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, καθώς και από τα μη ικανοποιητικά κέρδη και την καθοδήγηση. Αυτή η κίνηση ήρθε μετά από πολλά βήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να κλείσει τα παραθυράκια και να περιορίσει την πρόσβαση της Κίνας σε προηγμένα chip AI, αλλά και τις εξαγωγές ημιαγωγών, κάτι που επηρέασε τις σχετικές μετοχές.

Αν και οι αυστηροί κυβερνητικοί κανονισμοί μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη για τη βιομηχανία, σύμφωνα με το UBS, δεν αναμένεται επιβράδυνση της καινοτομίας στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Αντιθέτως οι κανονισμοί μπορούν:

να συμβάλουν στην επιτάχυνση της εμπορικής υιοθέτησης της ανατρεπτικής αυτής τεχνολογίαςνα προετοιμάσουν τους επενδυτές για τον πολύπλοκο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνηςνα θέσουν όρια στον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης από τον Λευκό Οίκο

Με λίγα λόγια, οι κανονισμοί μπορούν να ευνοήσουν την καινοτομία στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας την ευρύτερη κατανόηση και χρήση της τεχνολογίας.

UBSartificial intelligenceτεχνητή νοημοσύνηνομοθεσίαΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα