WSJ-Χαμάς: Η επίθεση στο Ισραήλ σχεδιαζόταν από το 2021

Από το 2021 σχεδιαζόταν η «ιδέα» πίσω από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, όταν οι μαχητές της άρχισαν να προετοιμάζονται εντατικά μελετώντας τις τακτικές και τις στρατηγικές του αντιπάλου τους, σημειώνει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον Abu Obaida, εκπρόσωπο της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος αποκάλυψε στον λογαριασμό της Χαμάς στο Telegram την έκταση του σχεδιασμού της για πρώτη φορά, επιχείρησή της ήταν «ή να κερδίσει ή να γίνουν μάρτυρες» στον πόλεμο με το Ισραήλ.

«Οι δυνάμεις μας πέτυχαν μια άνευ προηγουμένου

στρατιωτική νίκη στην ιστορία των συγκρούσεων με τον Σιωνιστή εχθρό», είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

Το αποτέλεσμα ήταν «πάνω από ό,τι είχαμε προγραμματίσει», τόνισε ο ίδιος. Το σχέδιο της Χαμάς ήταν να αναπτύξει 3.000 μαχητές για τον επίθεση στο Ισραήλ και άλλους 1.500 για υποστήριξη. Μελέτησε τα πάντα, από το πώς ο ισραηλινός στρατός εκπαιδεύει και αναπτύσσει τους στρατιώτες του, μέχρι τη γη και τις καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε όλους τους πολίτες της πόλης της Γάζας, περισσότερους, δηλαδή, από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, να μετακινηθούν προς τα νότια μέσα σε 24 ώρες, καθώς συγκέντρωσε τανκς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας πριν από την αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

ΙσραήλΧαμάςWall Street Journal
Keywords
Τυχαία Θέματα