Wall Street: Μικτά πρόσημα και σημαντική αντίδραση από το Nasdaq

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε τη σημερινή (21/8) συνεδρίασή της η Wall Street με τον τεχνολογικό Nasdaq να σπάει το αρνητικό σερί 4 συνεδριάσεων και να σημειώνει άνοδο άνω του 1,5%.

Αναλυτικά ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,11% στις 34,463.69 μονάδες, ο S&P 500 είχε άνοδο +0,69% στις 4,399.77 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq πραγματοποίησε «άλμα» 1,56% στις 13,497.59 μονάδες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται

για την καλύτερη επίδοσή του από τις 28 Ιουλίου, όπου κατέγραψε άνοδο 1,9%.

Από τις μετοχές ξεχώρισαν η Palo Alto Networks που «έτρεξε ράλι» 14,5%, η Nvidia είχε άνοδο 8,3% ενώ η Tesla και η Meta ανέβηκαν κατά 7% και 2,4% αντίστοιχα.

Συνολικά ο τεχνολογικός κλάδος είχε άνοδο 2,26%.

Να σημειωθεί ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο 4,34%, το υψηλότερο επίπεδο δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2007 (16 χρόνια).

Οι αποδόσεις, οι οποίες αυξάνονται όταν πέφτουν οι τιμές των ομολόγων, είναι συνήθως κακές για τις τεχνολογικές και άλλες μετοχές ανάπτυξης καθώς μειώνουν το αξία των υποσχεθέντων μελλοντικών κερδών τους.

Αυτό έκανε ακόμα πιο αξιοσημείωτα τα τεχνολογικά κέρδη της ημέρας.

«Θεωρώ ότι η βουτιά που είδαμε την περασμένη εβδομάδα ήταν μόλις η αρχή» είπε χαρακτηριστικά από την άλλη, μιλώντας στο CNBC, ο Ντέιβιντ Μπιάνκο της DWS Group Americas.

Υπό αυτό το κλίμα αυτό πολλοί αναλυτές έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι από τον επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ, κατά την ομιλία που θα δώσει την Παρασκευή, αν και αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε το κλίμα αβεβαιότητας θα συντηρηθεί.

Aν και δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια σαφής δήλωση για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, οι επενδυτές αναμένουν έστω και την παραμικρή κίνηση για να αφουγκραστούν τις τάσεις αναφορικά με τη νομισματική πολιτική.

NasdaqδείκτεςμετοχέςWall Street
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-mikta-prosima-kai-simantiki-antidrasi-apo-to-nasdaq.htm
Τυχαία Θέματα