Wall Street: Πάει για 8x8 στα κέρδη ο Dow Jones

«Στα πράσινα» ξεκινούν τη σημερινή (19/7) συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να οδεύει προς την 8η συνεχόμενη συνεδρίαση που μετρά σημαντικά κέρδη.

Αναλυτικά ο Dow Jones ανεβαίνει κατά 0,37% στις 35,074.73 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 οδεύει ανοδικά κατά 0,42% στις 4,574.52 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq παρομοίως κατά 0,34% στις 14,402.81 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το β' τρίμηνο,

με τη Goldman Sachs να παρουσιάζει μειωμένα κέρδη ύψους 1,07 δισ. δολαρίων ή 3,08 δολάρια ανά μετοχή έναντι 2,79 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολαρίων ανά μετοχή.

Αντίθετα, οι μετοχές της Carvana έτρεξαν ένα «ράλι» άνω του 28% μετά την εξασφάλιση συμφωνίας για μείωση χρέους περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων δήλωσε την Τρίτη ότι θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των κερδών του δεύτερου τριμήνου την Τετάρτη, μεταφέροντας την ημερομηνία της έκθεσής του από τις 3 Αυγούστου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα δημοσιευτούν αποτελέσματα και για το Netflix, την Tesla, την IBM και την United Airlines.

Eπί του παρόντος τα μηνύματα από τις εισηγμένες για το β' τρίμηνο είναι θετικά, με το 78% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα δεδομένα της FactSet.

Για πολλούς επενδυτές, το πρόσφατο σερί κερδών ενισχύει το σενάριο μιας ήπιας προσγείωσης σύντομα και της αποφυγής του ενδεχόμενου ύφεσης. Είναι μια προοπτική που έχει κερδίσει «έδαφος» μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της περασμένης εβδομάδας, που διολίσθησε στο 3%.

«Νομίζω ότι πρέπει να βγάλουμε από το τραπέζι το σενάριο της ανώμαλης προσγείωσης. Όσο πλησιάζουμε προς το 2024, είναι ολοένα και πιο δύσκολο να πιστέψουμε τα αρνητικά σενάρια» εξηγεί ο Ανκούρ Κράφορντ, αναλυτής της Alger, μιλώντας στο CNBC.

Τέλος, παραμένει και η αισιοδοξία για την πορεία των επιτοκίων της Fed μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει στις 26 Ιουλίου σε μια τελευταία αύξηση της τάξεως των 25 μονάδων βάσης (5,25%-5,5%), που θα είναι και η τελευταία, προτού ξεκινήσει μια περίοδος σταδιακής μείωσης των επιτοκίων, ανάλογα βέβαια και με τα πληθωριστικά στοιχεία.

Wall StreetDow Jonesδείκτεςμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, 8x8,Dow Jones