Ακάρ: Το Αιγαίο να γίνει θάλασσα φιλίας-Να μοιραστεί ο πλούτος

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία διατηρεί την προσέγγισή της ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων. «Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε. Λέμε ότι είμαστε υπέρ του να γίνει το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαια να μοιράζεται όλος ο πλούτος», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι, «Διατηρούμε επίμονα την προσέγγιση ότι τα προβλήματα

στο Αιγαίο μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός».

Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε, «Εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαιου διαμοιρασμού κάθε πλούτου. Η Τουρκία είναι ασφαλής σύμμαχος, δεν απειλεί κανέναν».

Για τους εξοπλισμούς στην Κύπρο, ο Τούρκος Υπουργός είπε, «Λέμε ότι ο εξοπλισμός του νησιού από τους Ελληνοκύπριους θα αυξήσει την ένταση. Ως εγγυητές, εκπληρώνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να γίνει αποδεκτή η κυριαρχία, η ισότητα, η τουρκική ύπαρξη».

O Ακάρ συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο και εμφανίζεται πιο διαλλακτικός στις δηλώσεις του. Βέβαια την ίδια ώρα άλλοι αξιωματούχοι συνεχίζουν τις επιθέσεις στην Ελλάδα, ενώ διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία.

ΑκάρΕλληνοτουρκικάΕΛΛΑΔΑΑιγαίο
Keywords
Τυχαία Θέματα