Αναβάλλεται το υπουργικό, λόγω της πρότασης μομφής-Επίθεση Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη (26/3), ανακοίνωσε την αναβολή της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, εν αναμονή της εκκίνησης της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να καταθέσει αργότερα σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

«Όλοι θέλουμε να δοθούν απαντήσεις και να χυθεί άπλετο φως

από τη Δικαιοσύνη. Το δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα της Κυριακής» επιχείρησε με παραπλανητικό τρόπο να θέσει εν αμφιβόλω το πως μεταφέρθηκε η επιχειρηματολογία περί ανθρωπίνου λάθους. Ουδείς αμφισβητεί πως η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα πλήρη στοιχεία και πως αυτή προς το παρόν τουλάχιστον κατέληξε στη συνδρομή του ανθρώπινου λάθους, ασφαλώς και εξετάζονται και άλλες πτυχές της τραγωδίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμη, την πρόταση δυσπιστίας που πρόκειται να καταθέσει ο κ. Ανδρουλάκης, σχολίασε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προσπαθεί με ένα παραπλανητικό τίτλο, να θέσει εν αμφιβόλω, μέσα από μία παράθεση γεγονότων ουσιαστικά το πώς μεταφέρθηκε το ζήτημα του ανθρώπινου λάθους, να χτίσει κάποιες κατηγορίες περί μονταζιέρας, να δημιουργήσει συνειρμούς περί προσπάθειας κάποιων (…) να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να τη στρέψουν μόνο στο ανθρώπινο λάθος.

(…) Η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα σωστά, πλήρη, χωρίς επεξεργασία στοιχεία. Η έρευνα αυτή, ένα χρόνο μετά με την απολογία του σταθμάρχη, την προφυλάκισή του έχει όπως φαίνεται καταλήξει – δεν είναι αμετάκλητη η καταδίκη – σε κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί, την συνδρομή και του ανθρώπινου λάθους. Είναι κάτι ουδείς μέχρι σήμερα το έχει αμφισβητήσει. Προφανώς είναι κι άλλες πτυχές που εξετάζονται από την Δικαιοσύνη γι’ αυτό και είναι μία δικαστική έρευνα είναιεν εξελίξει.

(…) Έρχεται μετά από ένα χρόνο το βήμα της Κυριακής με ένα θέμα το οποίο έχει λυθεί και το κάνει σε ένα πρόσφορο έδαφος το οποίο έχει καλλιεργηθεί λόγω κρίσης οργής των πολιτών, λόγω όλων των υπολοίπων που διακινούνται. (…) Αφήγημα το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη επιχειρηματολογία περί δήθεν συγκάλυψης, για μονταζιέρα από ποιον; Το λένε και σε ανάλυσή τους, από την κυβέρνηση. Καταρρίπτονται αυτά από την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης την ίδια μέρα και έρχεται ο πρόθυμος κύριος Ανδρουλάκης με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, για ένα θέμα το οποίο σημείο – σημείο έχει αποδομηθεί».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι αυτοί που θα καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας, παίζουν με τον πόνο των Ελλήνων για το δυστύχημα των Τεμπών.

Αναφορικά με το Υπουργικό Συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (27/3), ο κ. Μαρινάκης είπε πως «αν είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει υπουργικό συμβούλιο. Θα γίνει μετά το πέρας της συζήτησης».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Καναδά ο Πρωθυπουργός.

«Είναι η πρώτη φορά που μετά από 41 χρόνια, Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Καναδά με τον οποίο μας ενώνουν ισχυρά δεσμά εξ’ αιτίας και της πολυπληθούς ελληνικής παροικίας», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ακόμη, μίλησε και για το Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027 δράση για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων νέων, προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ.

«Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ πρόσθεσε πως στον προϋπολογισμό του 2024 προβλέφθηκε η αύξηση κατά 20% της επιχορήγησης και στα νοσοκομεία.

#κυβερνητικός_εκπρόσωπος #Μαρινάκης #Υπουργικό_Συμβούλιο #Τέμπη #ΕΣΥ
Keywords
Αναζητήσεις
anavalletai-to-ypourgiko-logo-tis-protasis-momfis-epithesi-marinaki-se-androulaki.htm
Τυχαία Θέματα
Αναβάλλεται, -Επίθεση Μαρινάκη, Ανδρουλάκη,anavalletai, -epithesi marinaki, androulaki