Αναβιώνουν οι 120 δόσεις- Ποιοι μπορούν να επανενταχθούν

Επανέρχεται η ρύθμιση των 120 δόσεων, προκειμένου να μπουν σε μια σειρά τα χρέη των οφειλετών, αν και τα κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος σε αυτή τη ρύθμιση δεν είναι τόσο διευρυμένα όσο ήταν το αναμενόμενο από μεγάλη μερίδα πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα για τη ρύθμιση των 72 και 120 δόσεων, όπως παρουσιάζεται και σε ρεπορτάζ της εκπομπής «Τώρα Μαζί» στο Open ισχύουν τα εξής:

Η πρώτη περίπτωση οφειλετών που μπορεί να ενταχθεί, αφορά όσους διέκοψαν ρυθμίσεις μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

Σε περίπτωση που πληρώσει δύο μαζεμένες δόσεις μέχρι τις 31 Ιουλίου εντάσσεται στη ρύθμιση

και οι οφειλόμενες δόσεις κουμπώνουν στο τέλος της ρύθμισης.

Ρύθμιση σε 36 και 72 δόσεις

Μπορούν να ενταχθούν σε αυτές τις ρυθμίσεις όσοι τηρούν τρεις προϋποθέσεις:

Πρώτον να έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμα χρέη από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023 και αρχής γενομένης αυτού του διαστήματος δεν είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή τις είχαν ρυθμίσει μέχρι 1/11/21.

Περίπτωση 2η αυτοί που για το ίδιο διάστημα έχουν δημιουργήσει καινούργια χρέη και είχαν δημιουργήσει τις καινούργιες ρυθμίσεις στις πάγιες ρυθμίσεις της ΑΑΔΕ ή των ταμείων.

Σε αυτή την περίπτωση αν τις έχουν χάσει θα πρέπει σε ένα μήνα από τη στιγμή που θα ενταχθούν να ξαναεντάξουν αυτές τις ρυθμίσεις στις 36-72.

Τρίτη περίπτωση αυτοί που πλέον έχουν πάγιες ρυθμίσεις, μπορούν πλέον αυτές τις ρυθμίσεις 12-24 ή 24-48 να τις εντάξουν στις 36-72 και να επιμυκήνουν το χρόνο αποπληρωμής ώστε να έχουν μικρότερη δόση.

«Τσουχτερά» τα επιτόκια

Αρκετά υψηλά είναι τα επιτόκια σε περίπτωση που κάποιος οφειλέτης επιλέξει τις 36 ή 72 δόσεις καθώς:

Το επιτόκιο για τις 36 δόσεις ανέρχεται στο 4,37%Το επιτόκιο για τις 72 δόσεις ανέρχεται στο 5,87%

Πότε χάνονται οι ρυθμίσεις

Πρακτικά οι ρυθμίσεις αυτές χάνονται σε περίπτωση που:

Οι οφειλέτες δεν καταβάλουν 2 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις.Αν δεν υποβάλουμε φορολογική δήλωσηΗ τρίτη περίπτωση είναι να δημιουργηθούν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν θα ρυθμίσει ο οφειλέτης120 δόσεις72 δόσειςχρέηοφειλέτες
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα