Ανδρουλάκης για Τέμπη: Ζούμε την τέταρτη πράξη της επιχείρησης συγκάλυψης

«Σήμερα ζούμε την 4η πράξη της επιχείρησης συγκάλυψης στη Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «είναι ειρωνικό να ακούμε από τον προκλητικά απόντα σήμερα πρωθυπουργό να δηλώνει με αλαζονεία σε πρόσφατη συνέντευξη πως όποιος πιστεύει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα ας καταθέσει αίτημα Προανακριτική με συγκεκριμένο

κατηγορητήριο. Μα αυτό ακριβώς καταθέσαμε κ. Μητσοτάκη το φθινόπωρο. Και το απορρίψατε χωρίς καν να το διαβάσετε για να προστατεύσετε τον κ. Καραμανλή και να αποκρύψετε την αλήθεια».

«Η στρατηγική σας συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις. Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό είναι πια ένα πάγιο μοτίβο της διακυβέρνησης σας» σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης στη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τα Τέμπη, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση ότι «έχει μετατραπεί σε μία αγέλη εξουσίας όπου όποτε απειλείται η καρέκλα σας μετατρέπεστε σε ύαινες που επιτίθενται σε πολιτικούς αντιπάλους αλλά ακόμη και στους συγγενείς των θυμάτων».

«Ποιο ήταν το ύφος του κ. Μαρκόπουλου; Ήταν το ύφος ενός προέδρου μίας Εξεταστικής Επιτροπής που έχει ενσυναίσθηση τι συνέβη το βράδυ της τραγωδίας; Ένα δάχτυλο να το κουνάει συνεχώς σε ποιους;» συμπλήρωσε και σημείωσε ότι «όσον αφορά τον αγώνα να μείνει η χώρα στην Ε.Ε. τον μαγαρίζουν οι συμπεριφορές σας. Είστε τα ίδια με αυτούς που 5 χρόνια έπαιζαν με τους θεσμούς όπως κάνετε σήμερα, γι’ αυτό γυρνάει την πλάτη ο λαός στην πολιτική γιατί είστε τα ίδια. Σκάνδαλα, συγκάλυψη, διχόνοια, τοξικότητα και το καλάμι της αλαζονείας το έχετε καβαλήσει. Η εποχή του κ. Μητσοτάκη για τη Ν.Δ. είναι μία εποχή μνημείο αλαζονείας και προσβολής του πολιτικού κόσμου και των θεσμών. Ό,τι κατηγορούσατε το μιμείστε».

{https://twitter.com/androulakisnick/status/1770430475225477448}

«Τη νύχτα της τραγωδίας, όταν 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όλοι μείναμε άφωνοι. Δεν περίμενε κανείς να αμφισβητείται σε μία ευρωπαϊκή χώρα το δικαίωμα σε ασφαλείς μεταφορές. Όταν μάλιστα μερικούς μήνες πριν ο αρμόδιος υπουργός έκανε και μαθήματα, όταν κάποιοι συνάδελφοι έλεγαν ότι υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας. Όλα αυτά προκαλούν στους Έλληνες θλίψη, οργή και αγανάκτηση» ανέφερε, αναφερόμενος στο έγκλημα στα Τέμπη. «Το πιο ασφαλές και πράσινο μέσο στην Ευρώπη το μετατρέψατε σε σύμβολο εθνικού πένθους και από τότε ακολουθείτε μία σταθερά προσβλητική στάση απέναντι στα θύματα και τους συγγενείς» προσέθεσε.

«Ο ευρωπαϊσμός στον οποίο αναφερθήκαμε, έχει πάει περίπατο, όταν απειλείται η καρέκλα σας περίπατο πάει και η διάκριση εξουσιών, και το κράτος δικαίου και ο οποιοσδήποτε σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πόσες φορές έχει πει ο κ. Μητσοτάκης ‘όλα στο φως’. Και τι κάνει εν τέλει; Σκοτάδι και συγκάλυψη. Αυτό επιχειρείτε και σε αυτή την περίπτωση» συνέχισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Δεν φανταστήκαμε κανένα κατηγορητήριο. Δεν αποφασίσαμε – όπως υπονόησε ο πρόεδρος της Επιτροπής – να ξεκινήσουμε κυνήγι μαγισσών στηριζόμενοι σε θεωρίες συνωμοσίας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

#Νίκος_Ανδρουλάκης #ΤΡΑΓΩΔΙΑ_ΤΩΝ_ΤΕΜΠΩΝ #Βουλή #εξεταστική_επιτροπή
Keywords
Αναζητήσεις
androulakis-gia-tebi-zoume-tin-tetarti-praxi-tis-epicheirisis-sygkalypsis.htm
Τυχαία Θέματα
Ανδρουλάκης, Τέμπη, Ζούμε,androulakis, tebi, zoume