Ανησυχία έχει προκαλέσει ο εντοπισμός καρκινογόνου ουσίας σε προϊόντα ομορφιάς

18:59 7/3/2024 - Πηγή: Reporter

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός πως ανιχνεύθηκαν καρκινογόνες ουσίες, μάλιστα σε υψηλά επίπεδα, σε προϊόντα ομορφιάς και θεραπείες ακμής γνωστών εταιρειών.

Όπως έγινε γνωστό χθες (7/3), ένα ανεξάρτητο εργαστήριο στις ΗΠΑ, εντόπισε την ουσία βενζόλιο σε προϊόντα αντιμετώπισης της ακμής από την Clinique και την Clearasil, ενώ η συγκεκριμένη ουσία εντοπίστηκε και σε αντηλιακά, αντισηπτικά και σαμπουάν, με αποτέλεσμα εταιρείες κολοσσοί, όπως

η Procter & Gamble και η Johnson & Johnson, να προχωρήσουν σε ανάκληση συγκεκριμένων προϊόντων στις ΗΠΑ.

Το βενζόλιο είναι ένα συστατικό του πετρελαίου, το οποίο χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες. Ωστόσο, αποτελεί μία ιδιαίτερα τοξική χημική ένωση με σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία, ενώ η έκθεση στη συγκεκριμένη ουσία για σημαντικό χρονικό διάστημα είναι πιθανό να οδηγήσει ακόμα και σε καρκίνο.

Σύμφωνα με το εργαστήριο Velisure, βενζόλιο βρέθηκε σε 99 από τα 175 προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακμής, τα οποία εξέτασε, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η συγκέντρωσή του ξεπερνούσε έως και 800 φορές το όριο που έχει θέσει η ρυθμιστική αρχή τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Στα προϊόντα που δεν έχουν στόχο την αντιμετώπιση της ακμής -και δεν «προβλέπεται» να περιέχουν υπεροξείδιο του βενζολίου- πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν «μολυσμένα» συστατικά, τα οποία οδήγησαν σε υψηλή συγκέντρωση της ουσίας, σύμφωνα με ερευνητές του Velisure.

#καρκινογόνες_ουσίες #ΒΕΝΖΟΛΙΟ #ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ_ΑΚΜΗΣ #προϊόντα_ομορφιάς
Keywords
Αναζητήσεις
anisychia-echei-prokalesei-o-entopismos-karkinogonou-ousias-se-proionta-omorfias.htm
Τυχαία Θέματα