Ανοδικά και οι ευρωαγορές μετά το «ράλι» της Wall Street

Με «αέρα» Wall Street κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση οι σημαντικότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα σημαντικά οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Ειδικότερα, στη Γερμανία ο DAX καταγράφει οριακή άνοδο 0,05% στις 15.939,35 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,33% στις 7.397,68 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,30% στις 9.610,37 μονάδες και

στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,69% στις 29.084 μονάδες.

Στη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,52% στις 7.504,25 μονάδες.

Το πρόσφατο ράλι των κινεζικών μετοχών θα μπορούσε να τραβήξει τους επενδυτές, σύμφωνα με επικεφαλής επενδυτικό στέλεχος της UBS. Πιο συγκεκριμένα, ο Adrian Zuercher, σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «παγίδα αρκούδας».

Από την πλευρά του, ο Andrew Slimmon της Morgan Stanley Investment Management δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι αγορές είναι έτοιμες για ένα «ισχυρό ράλι» μέχρι το τέλος του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ο ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην εταιρεία είπε στο «Street Signs Asia» του CNBC την Τρίτη ότι πιστεύει ότι ο S&P 500 θα είναι «πλησιέστερος» στις 5.000 μέχρι τότε. Εάν φτάσει τις 5.000, αυτό είναι μια ανοδική τιμή σχεδόν 13% από το κλείσιμο της Δευτέρας.

Στα μακροικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση κατά 2,6% παρουσίασαν οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (INE) της χώρας που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 6,1% σε ετήσια βάση, από 6,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του INE.

Από την άλλη, στη Βρετανία πτωτικά κινούνται οι πωλήσεις κατοικιών φέτος, καθώς βρίσκονται σε τροχιά για το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012.

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣδείκτεςΙσπανίαπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
anodika-kai-oi-evroagores-meta-to-rali-tis-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα