Από την Ινδία στο Κατάρ ο Μητσοτάκης- Η ατζέντα

Στάση στο Κατάρ θα κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επιστροφή του από την Ινδία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Κατά την παρουσία του στην Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επαφές με τον Ινδό ομόλογό του, Μόντι και υπογράφηκαν σημαντικές διμερείς συμφωνίες.

«Θέσαμε στόχο με τον Πρωθυπουργό Modi να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις.
Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Times Now» και στη δημοσιογράφο Navika Kumar, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ινδία. Πρέπει ακόμα να σημειωθεί πως στην Ινδία ταξίδεψαν και αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν σημαντικές επαφές και έκλεισαν συμφωνίες ινδικές εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί και σε κορυφαίους Ινδούς επιχειρηματίες, καλώντας τους να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κατάρ Το ενδιάμεσο ταξίδι στο Κατάρ δεν είχε ανακοινωθεί εξ αρχής, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί. Σε αυτήν θα τεθούν περιφερειακά ζητήματα και θέματα ασφαλείας αλλά και η εύθραυστη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία.

Ακόμα, θα υπάρξουν και συζητήσεις για επενδύσεις και συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των επιστημών.

#Μητσοτακης #Ινδία #Κατάρ #ΕΛΛΑΔΑ #πρωθυπουργός #Επενδύσεις
Keywords
Αναζητήσεις
apo-tin-india-sto-katar-o-mitsotakis--i-atzenta.htm
Τυχαία Θέματα