Απολογείται ο Κ. Φλώρος- Αντιμέτωπος με ποινή έως 10 χρόνια

Για το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, απολογείται σήμερα το πρωί, στον ανακριτή την Ευελπίδων, ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην μέλος της ΚΟ των Σπαρτιατών) Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο μέσα στη Βουλή. Ο κατηγορούμενος βουλευτής πέρασε το βράδυ κρατούμενος.

Το αδίκημα αφορά παραβίαση του άρθρου 157 ΠΚ παρ.1 που αναφέρει πως «...όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος». Το αδίκημα αυτό δεν οδηγεί σε προσωρινή κράτηση, όμως μπορεί να επιφέρει περιοριστικούς όρους και συνακόλουθα, βαριά ποινή, εφόσον ο κατηγορούμενος κριθεί ένοχος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίστηκε πως «όλο το σκηνικό ξεκίνησε από την ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που είναι λόγω μιας μήνυσης που έχει κάνει ο πατέρας μου για τον κ. Βελόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από ψεύτικο προφίλ στο Twitter», τονίζοντας ότι δεν τον χτύπησε. «Τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτα άλλο από όσα έχουν ειπωθεί, δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί, ούτως ή άλλως, με οποιονδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε, αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν. Αν κάποιος έχει σημάδια από όλο αυτό, ίσως είμαι εγώ. Στον λαιμό μου που έχω και κάποιες γρατζουνιές».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Γραμμένος υποφέρει από «κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός. Του τοποθετήθηκε νάρθηκας ανάπαυσης πηχεοκαρπικής και έλαβε αναρρωτική άδεια 10 ημερών».

#Βουλή #Φλώρος #ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ #επίθεση #σύλληψη #ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
apologeitai-o-k-floros--antimetopos-me-poini-eos-10-chronia.htm
Τυχαία Θέματα