Αβραμόπουλος: Η Frontex πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα

09:43 4/7/2023 - Πηγή: Reporter

Τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που θέλουν την Frontex να σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα, σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως θα πρέπει να παραμείνει.

Μιλώντας στο MEGA,

o κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως ήταν εκείνος που έφερε την Frontex στην Ελλάδα ως ευρωπαϊκή συνοριοακτοφυλακή και από κοινού με τις ελληνικές Αρχές διαχειρίζονταν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ένα πάγιο αίτημα της Ελλάδας, παρά τον φόβο που επικρατούσε πως επρόκειτο για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας υπέρ ευρωπαϊκού οργάνου.

«Η Frontex δεν μπορεί να φύγει, γιατί είναι σαν να παραιτείται η Ευρώπη της υποχρέωσής της από κοινού με κράτη – μέλη να διαχειρίζεται τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα. Προσάπτεται στην Frontex αδίκως, σε όλη αυτή την ιστορία με το δραματικό περιστατικό στην Πύλο, ότι έκλεισε τα μάτια», εξήγησε σχετικά με τις αιτίες που ωθούν την Frontex σε αποχώρηση.

Και τόνισε: «Η Frontex πρέπει να παραμείνει εδώ. Απούσα ή παρούσα, το ελληνικό Λιμενικό κινήθηκε με βάση τα πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις υποχρεώσεις του παράκτιου κράτους στο πεδίο της έρευνας και διάσωσης. Η εικόνα προς τα έξω δεν είναι καλή. Εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή η συνεργασία μεταξύ Frontex και ελληνικής ακτοφυλακής θα μπορέσει να δώσει αποτέλεσμα».

Ακόμα είπε ότι στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να χτυπηθούν οι διακινητές που ωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές σε υγρούς τάφους στη Μεσόγειο, ενώ τόνισε πως η Ευρώπη θα έπρεπε να επαινεί την στάση της ελληνικής ακτοφυλακής.

ΑβραμόπουλοςFrontexΕΛΛΑΔΑΠροσφυγικό
Keywords
Αναζητήσεις
avramopoulos-i-frontex-prepei-na-parameinei-stin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα