Μπάιντεν: Φέρτε μου να υπογράψω νόμο που απαγορεύει τα τουφέκια

22:11 7/5/2023 - Πηγή: Reporter

«Η κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά των Αμερικανών είναι πλέον η βία από όπλα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά το νέο μακελειό σε εμπορικό κέντρο στο Τέξας, καλώντας για άλλη μια φορά το Κογκρέσο να του φέρει νόμο που θα απαγορεύει τα πιο «επιθετικά» όπλα.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη δράση, πιο γρήγορα για να σώσουμε ζωές... Πάρα πολλές οικογένειες έχουν άδειες καρέκλες στα τραπέζια του δείπνου τους. Ρεπουμπλικανοί μέλη του Κογκρέσου

δεν μπορούν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν αυτή την επιδημία με σήκωμα των ώμων. Οι σκέψεις και οι προσευχές που στέλνονται στο Twitter δεν αρκούν», είπε σε αυστηρό ύφος ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Και τόνισε: «Για άλλη μια φορά ζητώ από το Κογκρέσο να μου στείλει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τα επιθετικά όπλα, όπως τα τουφέκια, και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας. Θέσπιση καθολικών ελέγχων ιστορικού. Απαιτείται ασφαλής αποθήκευση. Τερματισμός της ασυλίας για τους κατασκευαστές όπλων. Θα το υπογράψω αμέσως. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα λιγότερο για να κρατήσουμε τους δρόμους μας ασφαλείς».

Σε ένδειξη πένθους, οι σημαίες στον Λευκό Οίκο, στα ομοσπονδιακά και στα στρατιωτικά δημόσια κτίρια κυματίζουν μεσίστιες.

ΜπάιντενΗΠΑΟΠΛΑΤΟΥΦΕΚΙΑΤέξαςΚογκρέσο
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα