«Χαμηλές πτήσεις» στα εταιρικά κέρδη του 2023 προβλέπουν οι αναλυτές

17:20 5/5/2023 - Πηγή: Reporter

Μπορεί τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο να ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, ωστόσο η Goldman Sachs και η BofA, σημειώνουν ότι οι προοπτικές αύξησης των παγκόσμιων κερδών φαίνονται μειωμένες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τις εκτιμήσεις αναλυτών, ο επίμονος πληθωρισμός και η πρόσφατη αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό

τομέα πιθανότατα θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τόσο οι οικονομολόγοι της BofA όσο και της Goldman Sachs, προβλέπουν «σχετικά επίπεδη» αύξηση κερδών στις περισσότερες περιοχές του κόσμου φέτος και «πολύ μικρή αύξηση κερδών ανά μετοχή σε Ευρώπη και ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2024». Έτσι, αναμένουν αύξηση κερδών 5% σε ΗΠΑ και Ευρώπη το 2024, 6% στην Ιαπωνία και 17% στην Ασία, σε σύγκριση με το χαμηλό του 2021.

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις παρουσίασαν ισχυρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο. Σχεδόν το 85% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη μέχρι στιγμής, ενώ το 79% εξ αυτών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

«Παρά το υγιές πρώτο τρίμηνο, οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή παραμένουν συγκρατημένες», ανέφεραν οι αναλυτές της BofA, όπως ο Michael Hartnett. «Οι κορυφαίοι δείκτες προβλέπουν ήπια συρρίκνωση το 2023», σημείωσε.

Goldman SachsBofAκέρδηεταιρείεςπληθωρισμόςΠτώση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα