Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση με επιλεκτικές κινήσεις

Σε... ευρωπαϊκούς ρυθμούς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στην αρχή της τελευταλιας εβδομάδας πριν από την ανάπαυλα των Χριστουγέννων.

Οι επενδυτές κάνουν επιλεκτικές κινήσεις και ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε λίγο μετά τις 12.00 οριακές απώλειες 0,19% στις 1,288 μονάδες. Ο τζίρος την ίδια ώρα βρισκόταν στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης χάνει 0,14% στις 1.056 μονάδες.

Πρέπει να σημειωθεί βέβαια πως στόχος για το ΧΑ πριν τελειώσει η χρονιά παραμένει η κατάκτηση των 1.300, ώστε να ολοκληρωθεί το 2023 ιδανικά και να δικαιολογήσει τα εύσημα από τον

Economist.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή, αξίζει να σηµειώσουµε την καλή εικόνα που έδειξαν επιλεγµένοι τίτλοι της µεσαίας κεφαλαιοποίησης σαν τον ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Λαβιφαρµ, Αβαξ και άλλοι, που µπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικούς επενδυτικούς στόχους. Η αγορά σήµερα ακολουθεί την γενική εικόνα των Ευρωπαϊκών αγορών µε χαµηλούς όγκους συναλλαγών.

Στο ταμπλό ξεχωρίζουν οι ΑΒΑΞ, Quest, Remia και Intrakat. Επίσης και η ΕΥΔΑΠ έχει κέρδη άνω του 1%. Στον αντίποδα, η Intracom χάνει 1,13%, όπως και η Motor Oil με την Ελλάκτωρ, παρά τη μεταξύ τους συμφωνία.

Δείτε live τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση ΕΔΩ

#σχόλιο_αγοράς #ΧΑ #ΧΡΗΜΑΤΙΣΤ΄ΗΡΙΟ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
chrimatistirio-athinon-ipia-ptosi-me-epilektikes-kiniseis.htm
Τυχαία Θέματα