Χρηματιστήριο: Επιστροφή στο θετικό πρόσημο με οδηγό τις τράπεζες

Με θετικό πρόσημο ανοίγει σήμερα (21/12) το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο κατά 0,69% και διαπραγματεύεται στις 922.22 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 8,69 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,91% στις 2240,56 μονάδες, ενώ και ο τραπεζικός δείκτης ανεβαίνει κατά 1.11% και βρίσκεται στις 638.98 μονάδες.

Από τη μία πλευρά παραμένει η επιφυλακτικότητα λόγω των αποφάσεων της ΕΚΤ

και της Fed για αύξηση στα επιτόκια μέσα στο 2023, γεγονός που κρατάει πίσω τους επενδυτές από το να κάνουν τολμηρές κινήσεις και έτσι στοχεύουν σε συγκεκριμένες μετοχές.

Από την άλλη παραμένουν τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, τα επιχειρηματικά deals, ενώ και τα διεθνή μηνύματα για την οικονομική πορεία που διαγράφει η Ελλάδα, όπως η τοποθέτησή της στην πρώτη θέση της κατάταξης του The Economist, παρέχουν ένα πλέγμα ασφάλειας. Ωστόσο και λόγω της εορταστικής περιόδου δεν παρατηρείται σημαντική κινητικότητα κάτι που φαίνεται και από τα επίπεδα στα οποία κινείται ο τζίρος.

Κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έχει πιάσει ξανά τις 920 μονάδες, ωστόσο βάση της κατάστασης φαίνεται πως ο στόχος για τις 930 δεν είναι ακόμα εφικτός.

Στα διεθνή Χρηματιστήρια η Wall Street κατέγραψε οριακά κέρδη κατά το κλείσιμο χθες το βράδυ, ενώ στις ασιατικές αγορές αλλά και στις ευρωαγορές καταγράφονται μεικτά πρόσημα και επιφυλακτικές κινήσεις.

Όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο, που σημειώνει σημαντική άνοδο κατά το άνοιγμα, η ALPHA BANK βρίσκεται στο +1.22%, η ΕΤΕ (+1,29%), η EUROBANK (+0.48%) και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (+1,93%).

Θετικά επίσης κινούνται οι μετοχές της ΔΕΗ (+0.99%), της COCA COLA (+0.58%), της ΕΥΔΑΠ (+1,98%), των JUMBO (+0,84%) και του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ (+0.99%).

Στον αντίποδα απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ (-0.46%), ΠΛΑΙΣΙΟ (-0.65%) και της FRIGOGLASS (-2.87%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.



Γενικός ΔείκτηςΧρηματιστήριο ΑθηνώνμετοχέςΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα