Δημοσκόπηση Alco: Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί και οι συσπειρώσεις των κομμάτων

22:45 8/3/2024 - Πηγή: Reporter

Τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης αλλά και τις συσπειρώσεις των κομμάτων καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ALPHA.

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με το 30% να εμφανίζει θετική άποψη για αυτόν. Ακολουθεί ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, με ποσοστό 15%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με 12%, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης,

με 8% και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με 7%. Το 34% απάντησε πως «κανένας» υπουργός δεν είναι επιτυχημένος, όσον αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, το 63% των ερωτηθέντων απάντησε πως αποτελούν μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 28% απάντησε πως διαφωνεί.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων:

Η Νεα Δημοκρατία βρίσκεται στο 65%. Χάνει 4% της δύναμής του προς το ΠΑΣΟΚ, 3% προς την Ελληνική Λύση, 1% προς τη Νίκη, 1% προς το ΚΚΕ, ενώ το 18% των ψηφοφόρων της ΝΔ, δεν απάντησαν τι σκοπεύουν να ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση 56%, ενώ χάνει 11% προς τη Νέα Αριστερά, 5% προς το ΚΚΕ, 4% προς το ΠΑΣΟΚ, 4% προς την Πλεύση Ελευθερίας, 1% προς το ΜέΡΑ25. Το 16% δεν απάντησε για την πρόθεση ψήφου, ενώ το 2% μάλλον θα επιλέξει την αποχή.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συσπείρωση 80%. Χάνει ψηφοφόρους 3% προς την αποχή, 3% προς τους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, 2% προς το ΚΚΕ, ενώ το 12% δεν απάντησε τι σκοπεύει να ψηφίσει.

Οι αναποφάσιστοι προέρχονται σε ποσοστο 30% από τη Νέα Δημοκρατία, 16% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 8% από το ΠΑΣΟΚ, 6% από τους Σπαρτιάτες, 2% από το ΚΚΕ και 8% από άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, το οποίο παρουσιάστηκε την Πέμπτη, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 15,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται κατά μία μόλις μονάδα.

#δημοσκόπηση #alco #ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ_ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-alco-oi-dimofilesteroi-ypourgoi-kai-oi-syspeiroseis-ton-kommaton.htm
Τυχαία Θέματα