Δημοσκόπηση Marc: «Προσοχή σε Ακρίβεια/Υγεία» το μήνυμα στην κυβέρνηση

Να επικεντρωθεί στην ακρίβεια "συμβουλεύουν" την κυβέρνηση οι πολίτες για το 2024, καθώς προφανώς αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους. Πάνω από τους μισούς ζητούν επίσης ουσιαστικές παρεμβάσεις για το σύστημα υγείας, όπως προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1. Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη (24/1) έχει επίσης ενδιαφέρον και για τη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου.

Για να ξεκινήσουμε, όμως, από την επικαιρότητα,

η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι σε μία ακόμη μέτρηση το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης και ακολουθούν η υγεία και η ασφάλεια.

Πρόκειται για τις τρεις προτεραιότητες στις οποίες στάθηκε σε πρόσθετες δηλώσεις του και ο Πρωθυπουργός, ωστόσο, οι αδυναμίες παραμένουν και είναι εμφανείς στους πολίτες.

Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις.

Σε ό,τι αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί. Διαφωνεί, όμως, με την υιοθεσία, αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα ήδη υπάρχοντα τέκνα ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να έχουν νομική κατοχύρωση. Προφανώς υπάρχει σύγχυση στους πολίτες στο θέμα της τεκνοθεσίας.

Πρόθεση ψήφου

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα για την πρόθεση ψήφου, καθώς το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρα πια το δεύτερο σε δύναμη κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ακουμπά οριακά το ψυχολογικό όριο του 10%.

ΚΚΕ, και Ελληνική Λύση εμφανίζονται με ενισχυμένα ποσοστά, ενώ Νίκη, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας που τώρα βρίσκονται στη Βουλή, καταγράφουν ποσοστό λίγο κάτω από το 3%.

Τέλος, να σημειωθεί πως η νεοσύστατη Νέα Αριστερά βρίσκεται χαμηλά στις προτιμήσεις των πολιτών με ποσοστό μόλις 2%.

#Πασοκ #ΣΥΡΙΖΑ #ΝΔ #ΝΕΑ_ΑΡΙΣΤΕΡΑ #ακρίβεια #ΥΓΕΙΑ #επικαιρότητα #δημοσκόπηση #ομόφυλα_ζευγάρια
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-marc-prosochi-se-akriveiaygeia-to-minyma-stin-kyvernisi.htm
Τυχαία Θέματα