Δημοσκόπηση Metron Analysis: Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ-Το ΚΚΕ «απειλεί» τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (30/11).

Η ΝΔ διατηρεί ευρύ προβάδισμα της τάξης των 18 μονάδων περίπου από το

δεύτερο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και λίγο πάνω από τις 20 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεσή ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν:

ΝΔ 30,5% ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,2% ΣΥΡΙΖΑ 10,2% ΚΚΕ 9,2% Ελληνική Λύση 4,6% Σπαρτιάτες 3% ΝΙΚΗ 2,7% Πλεύση Ελευθερίας 2,7% ΜέΡΑ25 2,2% Λοιπά 2,6%

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στις 22,9 μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 15,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 12,7% και νιώθει την ανάσα του ΚΚΕ για την τρίτη θέση, αφού σκαρφαλώνει στο 11,5%.

H πλειοψηφία (46%) των ερωτηθέντων εκτιμά, πάντως, πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή αντιπολίτευση. Περίπου 4 στους 10 κεντροαριστερούς πιστεύουν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ. Την υψηλότερη συσπείρωση καταγράφει η ΝΔ, άνω του 80%.

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την υπεροχή του, αφού στις αυθόρμητες απαντήσεις για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνει 41%. Ο «κανένας» έρχεται δεύτερος με 31% ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά και δεν ξεπερνούν το 5%.

#Metron_Analysis #δημοσκόπηση #ΝΔ #Πασοκ #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΚΕ
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-metron-analysis-deftero-to-pasok-to-kke-apeilei-ton-syriza.htm
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Metron Analysis, Δεύτερο, ΠΑΣΟΚ-Το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ,dimoskopisi Metron Analysis, deftero, pasok-to kke, syriza