Διορθώνει ελεγχόμενα το Χρηματιστήριο μέσω τραπεζικών πιέσεων

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (21/2) στο ελληνικό χρηματιστήριο, μπαίνοντας «φρένο» στο τριήμερο ράλι που έχει οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη σε υψηλό περίπου 13 ετών. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν τεθεί στο επίκεντρο των σημερινών ρευστοποιήσεων.

Η εκτόνωση από τα υπεραγορασμένα επίπεδα θεωρείται εύλογη, ειδικά για τον τραπεζικό κλάδο που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα τρέχοντα πολυετή υψηλά του Χρηματιστηρίου. Ο Γενικός Δείκτης κινείται κάτω από τις 1.420 μονάδες, αν και διατηρεί απόσταση ασφαλείας από το συγκεκριμένο

ψυχολογικό όριο.

Έχοντας συμπληρώσει τουλάχιστον μία ώρα συναλλαγών, ο ΓΔ υποχωρεί κατά 0,41% στις 1.418,44 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης διολισθαίνει 1,12% στις 1.227,80 μονάδες, ο FTSE 25 (υψηλή κεφαλαιοποίηση) κινείται πτωτικά κατά 0,53% στις 3.445,93 μονάδες και ο Mid Cap (μεσαία κεφαλαιοποίηση) χάνει οριακά 0,07% στις 2.424,96 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν, μεταξύ άλλων, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Alpha Bank, ο ΟΤΕ και η Σαράντης. Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται ο τζίρος, καθώς πέρασαν δύο πακέτα της Eurobank αθροιστικής αξίας 26 εκατ. ευρώ. Δείτε εδώ τις μετοχές με τις μεγαλύτερες μεταβολές στο ταμπλό.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα