Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ένταση στις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Πάνω από 9.000 άτομα συμμετείχαν στην απογευματινή πορεία. Επεισόδια σημειώθηκαν στην Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου ομάδες ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ έσπασαν και μία βιτρίνα. Οι ομάδες κινήθηκαν ακολούθως προς την περιοχή των Εξαρχείων, όπου επιτέθηκαν με μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ.

Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα αυξημένα ενώ από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί 67 προληπτικές προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας το πρωί, η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή ωστόσο, δεν έλειψαν οι ζημιές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια μετά το τέλος της πορείας. Συγκεκριμένα, άγνωστοι έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα, εκδοτήρια και κάμερες.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένταξη υπήρξε ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και στα ΜΑΤ. Η πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα με αναμμένους πυρσούς και συνθήματα από τους διαδηλωτές, περιφρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στην Τσιμισκή, στο ύψος της Ίωνος Δραγούμη δημιουργήθηκε ένταση με τα ΜΑΤ και τους αντιεξουσιαστές, όταν οι δεύτεροι επιτέθηκαν λεκτικά στις ομάδες της ΕΛ.ΑΣ.

#Αλέξανδρος_Γρηγορόπουλος #ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #Εξάρχεια
Keywords
Αναζητήσεις
dolofonia-grigoropoulou-entasi-stis-poreies-se-athina-kai-thessaloniki.htm
Τυχαία Θέματα