Δούκας: Πίστευα στη νίκη-Τα πλάνα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθήνας Χάρης Δούκας, μίλησε την Πέμπτη (19/10) σε τηλεοπτικό σταθμό. Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στο ντιμπέιτ με τον απερχόμενο δήμαρχο Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

«Το ντιμπέιτ ήταν καταλυτικό, την τελευταία εβδομάδα και όσο περνούσαν οι

μέρες πίστευα ότι θα κερδίσω, δηλαδή από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά», είπε ο Χάρης Δούκας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Νομίζω ότι οι πολίτες προτίμησαν μία νέα, θετική πρόταση, όχι τοξική, με συγκεκριμένες θέσεις, η οποία αφορούσε τις γειτονιές, τα μικρά καθημερινά θέματα που όμως είναι πολύ σημαντικά, δηλαδή θέματα για το πράσινο, την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια», επεσήμανε ο νέος δήμαρχος Αθήνας.

Για τη θέση του για σχετικά με τη διπλή ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού, ο κ. Δούκας είπε: «Θέλουμε να συνεχίσει, είναι κοστολογημένο στο πρόγραμμά μου, το μόνο άγχος μου είναι να προχωρήσει. Έχω σκέψεις που σχετίζονται με την Λεωφόρο», ενώ συμπλήρωσε «να δημιουργηθεί ίσως μία ιστορική κερκίδα για τους κατοίκους της περιοχής. Υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα με τα γήπεδα 5Χ5, θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα μικρό γήπεδο, ιστορικό. Θέλω να προχωρήσει πολύ γρήγορα».

Για το θέμα της τοποθέτησης καμερών ο κ. Δούκας τόνισε ότι: «Δεν είναι η προτεραιότητά μου, στο Βέλγιο είδαμε ότι υπήρχαν κάμερες και είδαμε τους πυροβολισμούς. Το θέμα είναι να υπάρχει αστυνομία προκειμένου να αποτρέψουμε το έγκλημα, στόχος είναι η ασφάλεια. Φώτα, κοινωνική ένταξη, αστυνόμευση και κάμερες. Ένα συνολικό πακέτο που εγώ προσωπικά θα δώσω μάχη για αυτό».

Για τις προτεραιότητες που έχει θέσει για την Αθήνα, ο νέος δήμαρχος είπε: «Αρχικά θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και μετά θα δημιουργήσω ένα γραφείο για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Εγώ πλέον είμαι δήμαρχος Αθηναίων, το χρέος μου είναι να λύσω προβλήματα στις γειτονιές, με αυτό ξυπνάω και με αυτό κοιμάμαι».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν αισθάνεται ότι είναι μία προσωπική νίκη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Δούκας σχολίασε: «Η νίκη είναι νίκη της Αθήνας, το μήνυμα από εμένα είναι ότι τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώματα και κόμματα, είναι όλων των πολιτών. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όσους πολίτες θέλουν να λύσουμε προβλήματα».

Δήμος ΑθηναίωνΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣκάμερεςαυτοδιοικητικές εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
doukas-pisteva-sti-niki-ta-plana-gia-to-gipedo-tou-panathinaikou.htm
Τυχαία Θέματα