Έκκληση Στόλτενμπεργκ-Μπλίνκεν για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

21:13 9/9/2022 - Πηγή: Reporter

Έκκληση για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, απηύθυναν σήμερα (9/9) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες αποτελούν δύο πολύτιμους συμμάχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στόλτενμπεργκ

από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε:

«Οι όποιες διαφορές μεταξύ τους πρέπει, φυσικά, να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα. Στο ΝΑΤΟ έχουμε επίσης δημιουργήσει αυτό που ονομάζουμε μηχανισμό επίλυσης στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν η Τουρκία και η Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν υπενθύμισε ότι η Αθήνα και η Άγκυρα είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον και κάλεσε και τις δύο πλευρές, σε «εποικοδομητικό» πνεύμα, να διερευνήσουν το μονοπάτι του διαλόγου.

Μάλιστα, ερωτηθείς αν η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της Συμμαχίας με τη στάση της σε σειρά ζητημάτων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απάντησε ότι οι προκλήσεις λόγω της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι σημαντικές για όλους τους Συμμάχους.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι επικεντρώνουμε την προσοχή και τα μέσα μας στη στήριξη της Ουκρανίας. Αυτό που εξέλαβα σήμερα μέσα στην αίθουσα, με παρόντες όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, ήταν μια πολύ ισχυρή επαναβεβαίωση αυτής της ενότητας», ανέφερε ο Μπλίνκεν.

ΣτόλτενμπεργκΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΜπλίνκενδιμερείς σχέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκκληση Στόλτενμπεργκ-Μπλίνκεν, Ελλάδας, Τουρκίας,ekklisi stoltenbergk-blinken, elladas, tourkias