ΕΚΤ: Οι προβλέψεις τραπεζών και αναλυτών για τις επόμενες κινήσεις

Πληθαίνουν συνεχώς οι εκτιμήσεις αναλυτών που δίνουν έμφαση στην πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε δύο επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων της, δίνοντας συνέχεια στον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής.

Οι Goldman Sachs, UniCredit και BNP Paribas σημειώνουν πως η επιβράδυνση στη μείωση του πληθωρισμού θα οδηγήσει

την επικεφαλής της ΕΚΤ σε αποφάσεις για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Από την άλλη, οι Morgan Stanley και Nordea, όπως και άλλες τράπεζες προβλέπουν μία μόλις αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο, δεδομένων των ανησυχιών για ύφεση.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών και των τραπεζών, σύμφωνα με το Bloomberg:

Συνοπτικά, για μία αύξηση των επιτοκίων κάνουν λόγο οι Morgan Stanley, Nordea, ABN Amro, Bank of America, Barclays, Deutsche Bank, Radobank, Commerzbank, Targobank, BayernLB, NatWest, Bank J Safra Sarasin, Santander και Generali. Οι συγκεκριμένες τράπεζες υποστηρίζουν ότι παρά το γεγονός πως η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα. Παράλληλα, υπενθυμίζουν τις αυξημένες ανησυχίες όσον αφορά στον αντίκτυπο των επιτοκίων στην οικονομία.

Στον αντίποδα, οι Goldman Sachs, Citigroup, UniCredit, BNP Paribas, ING, Danske, TD Securities και DWS υιοθετούν μια λιγότερο αισιόδοξη άποψη, υπογραμμίζοντας ότι δεδομένου του δομικού πληθωρισμού και των μισθών, θα χρειαστεί περαιτέρω αύξηση τον Σεπτέμβριο στο 4%.

Μάλιστα, η ING σημειώνει: «Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να αλλάξει την επιθετική της στάση μέχρι να περιορίσει ξεκάθαρα τον δομικό πληθωρισμό, κάτι το οποίο πιστεύουμε πως πιθανά δε θα καταφέρει να κάνει ούτε τον Σεπτέμβριο».

επιτόκιαΕΚΤΑναλυτέςΤΡΑΠΕΖΕΣΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
ekt-oi-provlepseis-trapezon-kai-analyton-gia-tis-epomenes-kiniseis.htm
Τυχαία Θέματα