Ελαφρά βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χημική βιομηχανία της Γερμανίας

Τον Φεβρουάριο, το επιχειρηματικό κλίμα στη γερμανική χημική βιομηχανία βελτιώθηκε ελαφρώς. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα του ινστιτούτου ifo.

Ο δείκτης αυξήθηκε στις μείον 15,7 μονάδες, από μείον 16,1 μονάδες* τον Ιανουάριο, λόγω των καλύτερων εκτιμήσεων για την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση. Οι προσδοκίες, ωστόσο, έγιναν και πάλι κάπως πιο απαισιόδοξες. «Το κλίμα στη γερμανική χημική βιομηχανία εξακολουθεί να είναι τραχύ, αλλά υπήρξαν και κάποιες αναπάντεχες αχτίδες ελπίδας», λέει η ειδικός του κλάδου Άννα Βολφ, του Ινστιτούτου

ifo.

Για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η ζήτηση για χημικά προϊόντα αυξήθηκε και υπήρξαν περισσότερες παραγγελίες από ό,τι τον προηγούμενο μήνα. Οι εταιρείες χημικών αύξησαν την παραγωγή τους τον Φεβρουάριο. Ορισμένες εταιρείες απέχουν, επίσης, από περαιτέρω μειώσεις τιμών. «Τα αποτελέσματα αυτά, σε συνδυασμό με την εξομάλυνση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, δημιουργούν ελπίδες ότι η ανάκαμψη είναι κοντά», λέει η Βολφ.

*Σε εποχιακή βάση

#Ifo #IFO_INSTITUTE #επιχειρηματικό_κλίμα #ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ_ΧΗΜΙΚΩΝ #Γερμανία
Keywords
Αναζητήσεις
elafra-veltiosi-tou-epicheirimatikou-klimatos-sti-chimiki-viomichania-tis-germanias.htm
Τυχαία Θέματα