Ενισχύεται η κυριαρχία του Bitcoin έναντι των altcoins-Κρατά τα $27.000

Μπορεί το Bitcoin να δυσκολεύεται εδώ και αρκετό διάστημα, αλλά η κυριαρχία του στην αγορά αυξάνεται καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για τον υπόλοιπο τομέα κρυπτονομισμάτων.

Το ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin έναντι των altcoins αυξήθηκε στο 50,2% χθες, το ισχυρότερο επίπεδό του εδώ και έναν μήνα και κοντά στο υψηλό 26 μηνών του 52% που έφτασε στα τέλη Ιουνίου.

Η κυριαρχία του Βitcoin στην αγορά κυμαινόταν μεταξύ 39% και 49% για περισσότερα από δύο χρόνια πριν «εκτοξευτεί»σε αυτό

το επίπεδο του 52% τον Ιούνιο, μετά την κατάθεση από τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων BlackRock αίτησης για ένα spot Bitcoin ETF που δημιούργησε ελπίδες για μαζικές εισροές κεφαλαίων στο περιουσιακό στοιχείο.

Ο Markus Thielen, επικεφαλής έρευνας στον πάροχο υπηρεσιών κρυπτογράφησης Matrixport, εξήγησε σε συνέντευξή του στο CoinDeskTV ότι το BTC απολαμβάνει μεγαλύτερη «δυνητική αγοραστική πίεση» από τις αιτήσεις για ETF, ενώ τα altcoins μπορεί να βρίσκονται στο χείλος της πτώσης. Επεσήμανε τις πωλήσεις tokens του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου FTX και τη μείωση των εσόδων από το πρωτόκολλο Ethereum μεταξύ των κινδύνων στην αγορά altcoin.

«Το BTC κορυφώθηκε μέχρι στιγμής φέτος τον Ιούλιο, ενώ το ETH κορυφώθηκε τον Απρίλιο», είπε ο Thielen. «Όλες αυτές οι αιτήσεις (για ETF) δεν έχουν ωφελήσει πραγματικά τα altcoin, ούτε καν τo Ethereum», σημείωσε.

Η μακροοικονομική αναλύτρια Noelle Acheson σημείωσε ότι το Βitcoin πιθανότατα θα ωφεληθεί από τις τελευταίες ρυθμιστικές αλλαγές που πρότεινε το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYFDS) τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων αυστηρότερων κανόνων για την καταχώριση κρυπτονομισμάτων στα ανταλλακτήρια, ενώ ταυτόχρονα εισάγει το BTC ως ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.

«Ο άμεσος αντίκτυπος στις αγορές κρυπτογράφησης θα μπορούσε να είναι η περαιτέρω εναλλαγή σε BTC, καθώς εδραιώνει την κατάστασή του ως “ασφαλούς” περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης», έγραψε η Acheson.

Η τιμή του Bitcoin σημείωσε υψηλό 19 ημερών πολύ πάνω από τα 27.000 δολάρια, όριο που διατηρεί και την Τρίτη.

Η κεφαλαιοποίησή του έχει ξεπεράσει τα 525 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins παραμένει ισχυρή στο 49,1%

Σχεδόν όλα τα altcoins διαπραγματεύονται στα «πράσινα» σήμερα και η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει ανακτήσει πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια από το κραχ της περασμένης Δευτέρας. Πλέον βρίσκεται πολύ πάνω από το 1,070 τρισεκατομμύριο δολάρια μετά από ντάμπινγκ στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια την περασμένη Δευτέρα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Βitcoin ανεβαίνει 0,14% στα 27.226,32 δολάρια, ενώ το Ethereum πέφτει 0,32% στα 1.647,26 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 2,50% στα 20,14 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 0,91% στο 0,25609476 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 1,39% στα 4,14 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,28% στο 0,06271345 δολάριο και το Shiba Inu ανεβαίνει 0,76% στο 0,00000742 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενισχύεται, Bitcoin, -Κρατά, 27 000,enischyetai, Bitcoin, -krata, 27 000