Επιθέσεις της Ρωσίας στην Οδησσό και της Ουκρανίας στην Κριμαία

Η Οδησσός, λιμάνι στρατηγικής σημασίας στον νότο, η ομώνυμη περιφέρεια, όπως και οι περιφέρειες Μικολάιφ, Ντονιέτσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ απειλούνται από ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι, ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω Telegram.

Κατά την ίδια πηγή, ο ρωσικός στρατός πιθανόν χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους σε επιθέσεις στην Πολτάβα, στην Τσερκάσι, στην Ντνιπροπετρόφσκ, στη Χαρκίβ και στην Κιρόβοχραντ.

Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής

άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν την επιδρομή στο λιμάνι της Οδησσού, ανέφερε νωρίτερα μέσω Telegram ο Σερχίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της ομώνυμης περιφέρειας.

«Οδησσός: Το μάχιμο έργο της αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε ο κ. Μπρατσούκ, απαιτώντας οι πολίτες να μη δημοσιοποιούν πληροφορίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα η Ρωσία κάνει λόγο για ουκρανικές επιθέσεις στην Κριμαία.

Ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες και συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων κατέρριψαν 28 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Κριμαία τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι επιθέσεις με drone δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές, ανέφερε το υπουργείο.

ΡωσίαΟδησσόςΟυκρανίαΚριμαία
Keywords
Αναζητήσεις
epitheseis-tis-rosias-stin-odisso-kai-tis-oukranias-stin-krimaia.htm
Τυχαία Θέματα