Επ. Ανταγωνισμού: Εισήγηση για πρόστιμο στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

Στις 13 Ιουλίου πρόκειται να συνεδριάσει σε Τμήμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να εξετάσει, κατόπιν της σχετικής έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, επί της εκπρόθεσμης υποβολής γνωστοποίησης συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 4 σε συνδυασμό με τα άρθρα 6 παρ. 1 και 2 του Ν.3959/2011, που επιφέρει μεταβολή στον έλεγχο επί της εταιρείας Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε., από τον αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας Ελληνικά Μάρκετ Α.Ε. σε αποκλειστικό έλεγχο της εταιρείας ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός Α.Ε.

Σύμφωνα με την Εισήγηση προτείνεται

να διαπιστωθεί η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός επί της Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες (και την οποία εξαγορά η ΕΑ ενέκρινε με την υπ. αριθ. 803/2022 Απόφασή της), κατά παράβαση του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 και να επιβληθεί στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, ως υπόχρεη σε γνωστοποίηση, πρόστιμο, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 του Ν. 3959/2011.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας τις απόψεις της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός Α.Ε. όσο και τις απόψεις τυχόν τρίτων μερών.

Επιτροπή ΑνταγωνισμούΚρητικόςαποφασηεισήγηση
Keywords
Τυχαία Θέματα